Rejtélyes utast hozott Pécsre az OTP luxusgépe

A 14 személyes, 40 millió dollárt érő luxus-utasszállító Szerbiából indult és Pogányban megállt egy kicsit. Pont akkor, amikor Orbán és Csányi is ott járt. Na de ki szállt le Pécsen? Olyannyira rejtély, hogy az is marad. Egyelőre! 

Rejtély, hogy kit hozott a Pécs-pogány repülőtérre hétfőn, késő délután az OTP privát repülője. A flightradar24.com oldalon fedeztük fel, hogy furcsán viselkedik egy Pirvat Jet  Villány térségében. Majd gyorsan kiderült, hogy valakit csak “kidobtak” Pogányban.

hirdetés

Screenshot 2016-11-21 at 17.26.45

A Dassault Falon 900EX Palkonya közelében tűnt el a radarról, majd 20 perccel később Szalántánál jelent meg újra. A repülő a szerbiai Nisből indult és később a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren szállt le, ahogy ez jól látszik a radar felvételeken.
A repülő furcsa viselkedésével kapcsolatban megkerestük Daragovácz Márkot, a Pécs-pogányi repteret működtető cég vezetőjét, aki elmondta, hogy a repülő egy gyors megállót ejtett a repülőtéren, ahol egy utas kiszállt. A cégvezető azt is hozzátette, hogy nem tudja kik utaztak a gépen és azt sem, hogy ki volt az, aki Nisből csak idáig utazott. Dragovácz szerint az ilyen kis gépeken nincsenek olyan komoly műszaki berendezések, hogy minden magasságban követni lehessen őket, ezért nem látszott a leszállás.
Screenshot 2016-11-21 at 17.22.22
Nagyot nem tévednek, ha egy fontos pécsi vállalkozóra vagy politikusra gondolnak, de vajon ki lehetett a rejtélyes potyautas?
orbancsanyinis1

Orbán és Csányi Nisben volt

Csányi Sándor OTP vezér és Orbán Viktor miniszterelnök éppen hétfőn járt a szerbiai Nisben, a magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó alkalmával megrendezett magyar-szerb üzleti fórumon vettek részt. A dél-szerbiai városban regionális központot nyitott ugyanis az OTP. A magyar-szerb üzleti fórumon több mint 90 magyar vállalkozó vett részt, akit a két kormányfő arról próbált meggyőzni, hogy ne csak a Belgrád-Budapest vagy a Vajdaság-Budapest kapcsolatban gondolkodjanak, hanem az egész szerb gazdaságban.

Falcon-900EX_HA-LKN_3a30e2741e_b

 A luxusgép

A HA-LKN lajstormjelű, Dassault Falcon-900 a legkomolyabb magyar magángép, az OTP Csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. „birtokolja”, ezt a madarat sokan Csányi Sándor magángépeként emlegetik. A 14 személyes, 40 millió dollárt érő luxus-utasszállító hatótávolsága 8300 kilométer, sebessége pedig meghaladja a 900 kilométer/órát. A 10 méter hosszú utastérben a fotelek egy része ággyá is alakítható, így akár 5 fő is kényelmesen alhat a hosszú utazás alatt. Az OTP Bankcsoport még 2005-ben vette meg a repülőt.

Gyakran utaznak vele a bankcsoport külföldi leányvállalatainak munkatársai, sőt bérbe is adják, így többek között a magyar kormány tagjai is használják. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként többször utazott a repülővel, ahogy Orván Viktor is rendszeresen használja.

Az OTP kommunikációs osztálya tavalyi közleménye szerint  az OTP Csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. által üzemeltetett repülőgépet állami vezetők és delegációk piaci áron, térítésért szokták igénybe venni. A Falcon 900-as gépnek óránként hétezer euró, azaz 2,1 millió forint is lehet a bérlése, a személyzet függvényében.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter