Rendelőket újítottak fel Pécsen

Teljesen megújult a Testvérvárosok terei, a Polgárszőlő utcai és a Mikszáth utcai rendelő Pécsett, így 15 ezer embernek lesz kényelmesebb az orvoshoz járás – jelentette be pénteken Csizi Péter országgyűlési képviselő és Őri László, a megyeszékhely alpolgármestere.

Rendelofelujitas - Csizi  Péter - Őri László1

hirdetés

Őri László (képünkön) elárulta, hogy összesen bruttó 67 193 252 forintba kerültek a felújítások, melyből mindössze 7,5 milliót kellett csak az önkormányzatnak állnia, a többit pályázaton nyerték. A pénzből 13 praxisnak otthont adó három épület kapott új nyílászárókat, korszerű tetőzetet, modern villamos- és vízhálózatot, kényelmes várótermeket.

Őri László reméli, hogy a betegek is elégedettek a felújítással.

Csizi Péter közölte, a felújítás beleillik a város egészségügyi stratégiájába, egyúttal örül annak, hogy a nagy léptékű beruházásokat (400 ágyas, Lánc utca, a mentőszolgálat beruházásai) követően sor kerülhet a kisebb, de ugyanolyan fontossággal bíró rendelők felújítására is.

Az országgyűlési képviselő megjegyezte azt is, hogy komoly lobbi kellett ahhoz, hogy sikerüljön megszerezni a felújításokhoz szükséges pénzt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter