Rendőrséggel pakoltatták be a Murphy’s Pubos összes teraszát

Úgy látszik, elfogyott a türelem, az elmúlt hetekben ugyanis sajátos játék alakult ki a tízmilliókkal tartozó belvárosi vendéglős és az önkormányzat, illetve a Biokom között. A hatóság emberei jöttek és bepakoltatták az engedély nélküli teraszt, majd miután elmentek a vendéglős újra kitette a székeket és az asztalokat. 

zsaruk a murphysben4

A felállás a következő: a vendéglő több tízmillióval tartozik az önkormányzatnak, jó ideje nem fizet ugyanis bérleti díjat. A pontos összeget nem sikerült megtudnunk, de korábban a hírek 30 millió körüli összegről szóltak, de azóta hónapok teltek el.

Többször is kapott ugyan haladékot a pubot üzemeltető cég, de nem rendezték a sok milliós tartozást. Az önkormányzat ezért április végén felmondta a bérleti szerződést a Murphs’s-el, majd bíróságra mentek, mivel a kocsmáros vitatta a tartozást, nem volt hajlandó kiköltözni az épületből és értékaránytalannak minősítette a magas bérleti díjat, amit szerinte egyoldalúan állapított meg a város még évekkel ezelőtt.

Az ügy azóta a bíróságon van, de a kocsma vígan éldegél eközben.

Csütörtök délután 2 óra után nem sokkal jelentek meg a zsaruk és a Biokom emberei a kocsmában. Úgy tudjuk, a vonatkozó területfoglalási engedélyeket is kiadó önkormányzati cég megelégelte, hogy a szívatja őket a vendéglős, aki rendre eljátszotta, hogy miután a Biokom emberei jöttek és bepakoltatták az engedély nélküli teraszát, ő simán visszapakolta azt miután a cég emberei elmentek.

zsaruk a murphysben7

Csaknem 1 órás igen fesztült társalgás után végül a vendéglős vállalta, hogy maga pakolja be az utcai teraszát, mert máskülönben a Biokom tette volna meg – igen tetemes összegért. Sőt, teraszait, ugyanis a Dóm Vendéglő és a Massimo is az érdekeltségébe tartozik – ezeken a helyeken sincs engedélye a teraszra és úgy tudjuk, szintén tartozásai vannak.

Úgy tudjuk egyébként, hogy egy szomszédos, kis kávézót működtető vendéglős akadt ki és nyomta fel ezúttal a Murphy’s-t, és azt is kilátásba helyezte, hogy ő sem fog fizetni a Biokomnak a teraszért, ha ezt más is megteheti “büntetlenül”.

UPDATE

Az önkormányzat jegyzőjétől megtudtuk, hogy 34 millióval tartozik a Pubot működtető cég a városnak. A “kiürítési perek” pedig már folynak – amint jogerős ítélet születik, az önkormányzat birtokba veheti a helységeket.

zsaruk a murphysben6

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • realista

    Ez is fidesz mutyi! Ha én ilyet tennék már régen ülnék a sitten! De ilyen szemét ez az orbáni világ! Ne fizessen senki bérleti díjat és adót, attól talán észhez térnek vagy eltakarodnak?

Facebook

Twitter