Repülős képzést indít a pécsi egyetem

Együttműködési megállapodást kötött szerdán délelőtt a repülőgépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó, immár Pécsre települ Magnus Aircraft Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem. A kontraktus értelmében a jövőben felsőfokú képzettséget igénylő duális képzéseket indítana el együtt Magyarország első egyeteme és a pécsi nagyberuházást a közelmúltban bejelentő cég, de olyan területeken is kooperálnak majd, mint az alternatív és hibrid meghajtás, a külső formatervezés vagy a szimulátorszoftver fejlesztés.

Magnus_együttműködés_170927

hirdetés

A szerződés értelmében felsőfokú képzettséget igénylő duális képzéseket és speciális szakirányokat indít 2018 szeptemberétől a PTE a Magnus Aircraft bevonásával. Ennek megfelelően közösen képeznék a hallgatókat

az anyagmérnök, a gépészmérnök, a villamos mérnök, az interior designer, a formatervező és a hajtómű tervező szakokon, ezek közül több esetében repülőgépes szakiránnyal.

Közös kutatásokat végeznek majd az egyetem és a társaság szakemberei olyan kiemelt területeken, mint az alternatív és hibrid meghajtás, a hatékony gyorstöltési technológia, a külső formatervezés – ergonómia, az enteriőrtervezés vagy a szimulátorszoftver fejlesztés. Az eseményen elhangzott, hogy szeretnék kibővíteni az együttműködést a kutatási irányok és fejlesztési tartalmak függvényében a pécsi egyetem további karainak irányába is.

Magnus_együttműködés_2_170927

(Fotók: Csortos Szabolcs/UNIV Pécs)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter