Riadókészültséget rendelt el a magyar rendőrség

Hat megyében rendelt el riadókészültséget a magyar rendőrség – vélhetően a menekült helyzet miatt. Ez azt jelenti, hogy 2 órán belül készen kell állniuk a bevetésre.

Az M1 Híradójában jelentették ezt be először, a rendőrség is megerősítette.

hirdetés

Németországban eközben teljes a káosz a menekültek miatt, München például “megtelt”, de egyetlen vonatot sem engednek be vagy ki Németországból Ausztria felé. Ráadásul a teljes határszakaszt is lezárták.

UPDATE (21:45): Tízezreket tolnak át a szerbek Magyarországra hétfőn?

Az Index információi szerint azért van riadókészültségben a rendőrség, mert információk szerint hétfőn (vagyis egy nappal a szigorú, akár katonai fellépésre is jogosító magyar törvény hatályba lépése előtt egy nappal) a szerbek megpróbálják az utolsó pillanatban átnyomni a náluk rekedt menekülteket a magyar oldalra. Ez akár 25-30 ezer embert is jelent – írja a lap rendőri forrásokra hivatkozva.

Az M1 helyszíni tudósítója egyébként nem rég azt jelentette, hogy “rengetegen” várakoznak a szerb-magyar zöldhatárnál.

UPDATE (22:23)

Az MTI az alábbi közleményt jelentette meg:

Riadót rendelt el Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség egyes szervezeti elemei és négy megyei rendőr-főkapitányság hivatásos állománya számára – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap késő este.

A rendőrség honlapján megjelent közleményben azt írták: “A német kormány 2015. szeptember 13-án bejelentett intézkedéseire tekintettel az országos rendőrfőkapitány riadót rendelt el a Készenléti Rendőrség alárendeltségébe tartozó Határrendészeti Igazgatóság és Rendészeti Igazgatóság, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos állománya számára”.

UPDATE (22:40): Készültség Pécsen is

Úgy tudjuk, a Pécsett állomásoztatott határvadász bevetési egységet is riadóztatták, bármelyik pillanatban indulhatnak a határra.

(Címlapfotó: MTI Fotó/Krizsán Csaba)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter