Robotokra cserélik az embereket egy baranyai cégnél!!!

250 millió forintba kerül a művelet, és már neki is kezdtek. A cégnél azt mondják, az embereket nem rúgják ki, hanem átcsoportosítják a vállalaton belül.

Az építőiparban használatos idomcserepek kézi gyártásáról robottechnológiára vált a gyár új üzemcsarnokában a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., bólyi cég.

hirdetés

A technológiai újítás 250 millió forintba kerül, a szükséges berendezéseket az egyik vezető iparirobot-előállító, a KUKA Robotics, illetve rendszerpartnere szállítja. A próbaüzem elindult, a gyártás és a csomagolás nyáron startol, a fejlesztés során felszabaduló, betanult és jól képzett munkaerőt a cégen belül átcsoportosítják – közölték.

A Terrán cégcsoport fő profilja a betoncserép-gyártás, tavaly közel 50 millió darabot termeltek, 19 százalékkal többet, mint az azt megelőző évben. A cégcsoport árbevétele – amelynek 33 százaléka exportból származik – 2016-ban 9,891 milliárd forint volt, 23 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A bólyi anyavállalatnak Horvátországban, Szlovákiában, Romániában és Szerbiában vannak leányvállalatai, összesen 250 alkalmazottjuk van.

Az idén nyáron indul a termelési előrejelzés szerint évente akár 10 millió darab csaerepet is képesek lesznek majd legyártani.

(via MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter