Rommá ihatjuk magunkat a villányi borokból

Nagyon jó minőségű szőlő termett idén a villányi borvidéken, ahol már javában tart a portugieser szürete. Nagy Gergely, a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára szerint “egyelőre minden adott ahhoz, hogy a 2015-ös egy jó évjárat legyen”.

A szüret augusztus első hetében megkezdődött a korai érésű illatos fehérszőlőkkel és az első rozéborok alapját adó kékszőlővel, a medoc noirral, a gazdák jelenleg a portugiesert szedik.

hirdetés

A tavalyinál sokkal kevesebb növényvédelemre volt szükség, a kedvező időjárásnak is köszönhetően a fürtök szépek, egészségesek lettek, a termés mennyisége eléri a 70 mázsát hektáronként, amely már majdnem átlag feletti.

A 2015-ös évjárat első villányi fehérborait és rozéit már minden bizonnyal meg lehet kóstolni az október elején rendezett Villányi Vörösbor Fesztiválon.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter