Rossz kedve van? Csalódott Pécsben? Most elmondhatja, és megmondhatja, mitől lenne boldog!

Jön a már jól ismert ötletláda projekt Pécsen.

Újra beveti a csodafegyverét az Összefogás Pécsért Egyesület, megint kiteszik a város különféle pontjára ezt az ötletládát.

hirdetés

ÖPE ötletláda

Nem újdonság ez, egyszer már bevetették a ládákat, írtunk is róla.

Ne legyen rosszkedv

Most bejelentették, annyira rosszkedvűek a pécsiek és csalódottak, hogy rossz nézni.

– Úgy látjuk, hogy a pécsiekben egyre nagyobb az elégedetlenség, amit az utcai demonstrációk is mutatnak, de a hétköznapokban is látszik az embereken a csalódottság, a frusztráció. Ezen szeretnének változtatni, ezért tesszük ki újra az ötletdobozokat. Mondják el, mitől van rossz kedvük és mitől lenne jó – magyarázta Vozár Pál, a szervezet alelnöke.

A szervezet szerint “a város most újra tervezi magát, megkezdődik az új rendezési és szabályozási terv készítése, ami jó alkalmat teremthet, hogy változásokat készítsenek elő Pécsett, és ebbe a pécsiek is beleszólhassanak” – indokolták az akciót.

– Immár 47 éve Pécsett élek és azt látom, hogy az utóbbi harminc évben egyre csalódottabbak vagyunk, egyre több ember rossz kedvű, egyre többen mennek el a városból, mert nem érzik itt jól magukat. Mert nincs megfelelő munkahely vagy megfelelő lakhatási lehetőség, netán a közintézményekkel vagy épp a közterekkel van sokaknak gondja. De talán a legnagyobb baj, hogy sokan úgy érzik, nem jó itt élni, mert nem tudják kamatoztatni a tudásukat, tehetségégüket, kreativitásukat, nem hallgatják meg, s nem adnak neki teret – magyarázta Kővári János, az “Összefogás” polgármester jelöltje, akivel pár napja készítettünk interjút.

Kifejtette, “ő akkor érezné jobban magát ebben a városban, ha jókedvű embereket láthata, akik otthon érzik magukat Pécsett, mert ki tudnak teljesedni, meg tudják valósítani álmaikat”.

– Ezt szeretném polgármester jelöltként ebben a kampányban is elérni, hogy ne a pártok acsarkodásával teljen, hanem a pécsiek mondják el, milyen városban szeretnének élni. Mi pedig arról beszéljünk, hogy az ő elképzeléseiket hogyan tudnánk megvalósítani – tette hozzá.

Online is

Nem csak a ládákba várják majd az ötleteket, véleményeket, hanem online is el lehet majd mondania mindenkinek, mitől lenne boldog, mit szeretne Pécsen. Hogy pontosan hogyan és hol, azt később árulják majd el, annyi biztos, hogy februártól indul az akció.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter