Rövidebb lesz az iskolai szünidő?

El kell gondolkodni a hosszú nyári szünidőn és másképp rendezni a tanítási napok számát – dobta be az ötletet a köznevelésért felelős államtitkár. A pedagógusok is vitatkoznak azon, érdemes-e megrövidíteni a nyári szünidőt és helyette meghosszabbítani a tavaszi, őszi vagy téli szünetet.

Alapvetően változhat a jövőben az oktatási rendszer, jelenleg ennek részeteiről megy az egyeztetés. Túl sokat és túl sok mindent kell tanulniuk a gyerekeknek, ráadásul rohamtempóban. Most úgy tűnik, hogy nem csak ez, hanem a szünidő is változhat a jövőben. Legalábbis erről beszélt a köznevelésért felelős államtitkár az ATV reggeli műsorában.

Czunyiné Bertalan Judit azt mondta, “ideje elgondolkodni – sok ok miatt – a hosszú nyári szünidőn. De inkább fogalmazzuk meg arról az oldalról, hogy a tanítási napok számát egy picit másképp rendezni”.

Vagyis rövidebb lenne a nyári szünet, de hosszabbak lehetnek az őszi, tavaszi és téli szünetek. A tanítási napok számával kell ehhez “játszani”, most ugyanis ebből 185 kötelező van.

(via ATV)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus