Sajtótájékoztatóval próbált egységet mutatni az LMP

A frakció egységét demonstrálandó tartott közös sajtótájékoztatót szerdán az LMP országgyűlési frakciójának hat tagja, miután Szél Bernadett korábbi társelnök és Szabó Szabolcs a héten kilépett a képviselőcsoportból. Keresztes László Lóránt frakcióvezető, aki jelenleg egyedül tölti be az LMP-társelnöki posztot, azt mondta: nem tart attól, hogy a képviselőcsoport tovább szakadna.

Meglepte a frakciót Szél Bernadett távozása – ismerte el Keresztes László Lóránt. Hozzátette, Szél Bernadettet ugyanakkor nem tartják “mandátumvadásznak”, hiszen rengeteget tett az LMP-ért az elmúlt években, és várhatóan a jövőben is hasznosan él majd mandátumával.

hirdetés

A baranyai Hohn Krisztina, aki az ellenzéki párttal választási szövetségre lépett Új Kezdet tagjaként ült be az LMP képviselőcsoportjába, elmondta: továbbra is szívesen dolgozik ott, ám pártjának elnöksége tárgyalni fog frakciótagságáról, és ha a kilépés mellett döntenének, távozik.

Keresztes László Lóránt cáfolta Schiffer András visszatérését a pártba, mint mondta, a korábbi társelnök csupán jogi képviseletet lát el az LMP mellett, de nem áll szándékában visszatérni.

(via MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter