Schiffer Pécsen: nagybirtokosokat próbál keltetőben kinevelni Orbán

Az LMP szerint alapvető gazdaságpolitikai fordulatra van szükség Magyarországon az elmúlt huszonöt év “zsákutcás fejlődését” követően.

Schiffer András, a párt társelnök-frakcióvezetője pécsi sajtótájékoztatóján azt mondta, az Elcoteq távozása után Pécs környékén kiderült, nincs olyan erős helyi gazdaság, olyan kkv-szektor, amely több ezres munkanélküli tömeget képes lenne felszívni. Az, hogy ma az elsődleges mutatók alapján nincs kiugró munkanélküliség a város környékén, kizárólag annak tudható be, hogy a munkaképes, állást kereső lakosság jelentékeny része elhagyta a térséget, az országot – mondta.

hirdetés

A földárverésekkel kapcsolatban közölte, azok azt a politikát erősítik, hogy az összeszerelő csarnokok mellett a magyar vidéket nagybirtokok uralják, a földprivatizáció által is támogatott nagybirtokrendszer ugyanakkor kevés munkaerőt igényel, és ez a kisbirtokok, a családi gazdaságok, az önfenntartó közösségek, a falvak fejlődése ellen hat.

Schiffer hangsúlyozta: azt gyanítják, hogy a Fidesz a földprivatizációval kijelöli a maga hűbéri láncolatát, Orbán Viktor “nagybirtokosokat próbál keltetőben kinevelni”.

“Ha a kisbirtokot, családi gazdaságokat próbálnák helyzetbe hozni, nem ilyen módon adnák el a földet” – mondta.

(MTI, Fotó: Illyés Tibor)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter