Sikkasztásért ítélték el Cserdi legendás polgármesterét: Bogdán Lászlót!

Ő viszont nem követte az ügyet, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor “az biztosan így is van” – magyarázta. Hónapokon keresztül lopta ki a telefonokat az Elcoteq-ból egy társával együtt.

Nem igazán találja a hangot mostanában a “köcsögmentesítésről” elhíresült polgármester. Az őcsényi menekülteket is befogadó Bogdán ugyanis először arról beszélt, hogy összerugdosták és leköpdösték egy roma fórumon, de hamar kiderült, hogy ez vélhetően egyáltalán nem történt meg, csak kitalálta. Most pedig a pécsi önkormányzat portálja írta meg, hogy

hirdetés

2014-ben jogerősen, másodfokon sikkasztásért és társtettesként elkövetett sikkasztásért két év börtönre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték Bogdánt 2014-ben,

amit négy év próbaidőre felfüggesztettek. A közügyektől nem tiltották el, ezért maradhatott polgármester Cserdiben.

Bogdán azt mondta, “nem követte az ügyet, de ha a törvényszék ezt mondja, akkor az biztosan így is van”.

hirdetés

A híres polgármester ellen 2010-ben emeltek vádat, miután

az Elcoteq termelési és raktárvezetőjeként több mint három hónapon keresztül lopott ki mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat egy társával együtt.

Bogdán László csak személyesen akart arról beszélni, köcsögmentesítő elvei (vagyis amikor cigány fiatalokat visz be a börtönbe, elrettentésül) és az ítélete hogyan is fér meg egymás mellett.

(via Pécsma)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter