Simon Wintermans-t akarja az ellenzék Pécs polgármesterének?

A népszerű pécsi holland, avagy a boldog migráns nem várt szerepkörben bukkant fel a Facebookon: amolyan rajongói oldalt hoztak létre azért, hogy ő legyen a polgármester Pécsen. Van-e ebben ráció? UPDATE: Simon nem akar polgármester lenni!

SimonFB2

hirdetés

Ez az érdekes Facebook oldal bukkant fel az ellenzék számára gyötrelmes kudarccal végződő EP-választás után szinte azonnal. Az oldal arról szól, hogy Simon Wintermanst, a pécsi biciklis hollandot szeretnék polgármesterként látni Pécsen. A készítők azt írták, hogy

“Simon Wintermans igazán jó polgármestere lenne Pécsnek. Szereti a várost, tett a városért, szép és kedves családja van, szabadságot hozna Pécsnek és nem pártpolitikát. Mi őt támogatjuk!”

Pár nap alatt már több mint százan – köztük ismert ellenzéki szereplők – követték be az oldalt, ami nem túl acélos, de azért nem is annyira rossz szám.

Lapunk felhívta telefonon Simon Wintermanst, és rákérdeztünk arra, hogy mit tud erről a “rajongói oldalról”, de egy magánügyre hivatkozva azt kérte, inkább holnap beszéljünk.

Az OK!PÉCS egyébként korábban már leírta, hogy Simon nem egyszer megmentett már ellenzéki tüntetéseket, ő volt ugyanis sokszor az egyetlen, aki értelmesen, és jól beszélt ezen; újat is mondva a közönségnek. Egy korábbi, exkluzív interjúnkban pedig  Simon valóban azt mondta, hogy

“nem zárom ki, hogy komolyabb közéleti, politikai szerepet vállaljak Pécsett. Képviselőként vagy akár polgármester-jelöltként.”

Az akkori interjú megjelenése előtt azonban arról értesített bennünket, hogy véleménye és álláspontja a beszélgetésünk óta némiképp megváltozott. Mint mondta, úgy érzi, korai még az, hogy komoly és “igazi” politikai szerepet vállaljon, a mozgalom sem tart ott még. Simon közölte azt is,

olyan kemény politikai lejáratás indult ellene, hogy most pár napig a családját is itthon hagyva egyedüllétre van szüksége, ahol átgondolhatja azt, hogyan folytatja, ha folytatja egyáltalán

– ahogyan ő hívja: a civil kiállást.

Azóta pedig viszonylagos csend volt a népszerű pécsi holland körül, bár természetesen a kormányellenes tünetéseken továbbra is feltűnt és komolyan buzdított az EP-választás előtt is a szavazásra.

SZAVAZÁS csík

Jó polgármester lenne Simon Wintermans?

Eredmények

Loading ... Loading ...

UPDATE: Simon Wintermans nem akar polgármester lenni

Cikkünk megjelenése után nem sokkal Simon Wintermans közzétett egy bejegyzést, amiben azt írja, a fenti oldalt nem ő hozta létre és nem is akar polgármester lenni.

SimonPoszt

Azt írja:

“Az elmúlt napokban ismeretlen személy(ek) létrehoztak egy Facebook oldalt, visszaélve nevemmel, rólam készült és a családomat ábrázoló fényképekkel. A beleegyezésem nélkül közzétett oldal készítői megkeresésemre sem reagáltak, ezért a mai napon feljelentést tettem a rendőrségen, illetve jeleztem a Facebook részére a visszaélést.
Az oldalon többen véleményként jelezték, hogy ez megtévesztő profil, de az oldal kezelője ezután kikapcsolta a véleményezési lehetőséget. Kérlek benneteket, hogy ha véletlenül megjelenik az oldal az üzenőfalatokon, jelentsétek a Facebooknak, mint kamu profilt!”

Az oldal mostanra eltűnt egyébként, legalábbis mi nem tudjuk elérni.

(Borítókép: Facebook)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter