Sírjatok lányok! Csődbe ment a Butlers.

Fizetésképtelenné vált, ezért csődöt jelentett a kölni bíróságon a Butlers, az egyik legnagyobb lakberendezési áruházlánc a német piacon, aminek Magyarországon is van több boltja (Budapesten az Árkádban, a Mom Parkban, a Corvin Plázában, a Mamutban, Pécsen az Árkádban) – szúrta ki az Index. A Handelsblatt azt írja, már ki is jelöltek egy csődbiztost, és hamarosan megkezdődhet a cég szanálása.

A cégnek több mint 100 boltja van több országban: Németországon és Magyarországon kívül jelen van Ausztriában, Nagy-Britanniában, Svájcban is. A cégnek összesen nagyjából 1000 dolgozója van, tavaly 95 millió eurós forgalmat bonyolítottak – írja a lap.

A Butlerst 1999-ben alapították Kölnben, Magyarországon franchise rendszerben vannak jelen. A magyar franchise partnerük a Vidámnyik Kft., ami 2015-ben 67 millió forintos mérleg szerinti veszteséget hozott össze, viszont árbevétele évek óta egy milliárd forint körül alakult.

hirdetés

A csőddel kapcsolatban az Index megkereste a céget, arra kíváncsiak, hogyan érinti ez az egész a munkavállalókat és a boltokat. Egyelőre nem kaptak választ.

(via Index)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter