Sírkamrák miatt zár be a KIOSZK, de megszépülten nyithat majd újra

900 milliós programból húzza újra ugyanis a területet az önkormányzat.

Pécs 900 millió forintos programot indított állami forrásból a világörökségi területek fejlesztésére – közölte az önkormányzat lapja. Az írás szerint, Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési NZrt. vezérigazgatója elmondta,

hirdetés

ennek a programnak a központi eleme annak a két sírkamrának a bemutatása, amelyek a Cella Septichorától keleti irányban találhatóak, azon a területen, ahol a Kioszk épülete is áll.

Mint Merza elmagyarázta, várhatóan 2019 tavaszán megkezdődik a tényleg munka is a területen: ami első ütemben a Kioszk körüli területek teljes régészeti feltárását jelenti.

A szakemberek nem számítanak arra, hogy új sírkamrára bukkannak, a feltárás és az azt követő – a Cella Septichora látogatóközpont bővítését tartalmazó kivitelezés – elsősorban a két már ismert sírkamra bemutatását célozza – írja az önkormányzati újság.

A Kioszk viszont értelemszerűen nem tud működni a régészeti és a kivitelezési munkák alatt, így várhatóan – a kivitelezési közbeszerzési eljárás eredményétől függően – 2019 tavaszán nem fog tudni kinyitni, majd a munkák után fogadhat újra vendégeket.

A teljes programmal 2020-ra végezhetnek, ha minden jól megy.

(via Pécsma)


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter