Sok sok vérrel indít a Kertvárosi Rendelőintézet pár napon belül

Ami persze nem véletlen, mivel az egyik legfontosabb “opció” a vadiúj rendelőben, hogy alkalmas lesz laborvizsgálatokra is.

Az önkormányzat portálján vettük észre a hírt, miszerint március 20-án indul a Kertvárosi Rendelő a Csontváry Sétányon. Az önkormányzatnál érdeklődtünk, hogy ki a legilletékesebb az ügyben, akitől a lehető legtöbb részletet megtudhatjuk, ők pedig Csizi Péter országgyűlési képviselőhöz irányítottak bennünket.

hirdetés

255 millióból készült el a rendelő

Pályázati pénzből és némi önerőből sikerült megszerezni a pénzt, így pedig az egykori PÉTÁV épületből orvosi rendelőt tudott varázsolni az önkormányzat csaknem egy év alatt – a munkák ugyanis tavaly májusban indultak el.

Kertvárosi Rendelőintézet

De mi lesz benne?

Az alsó szinten 4 felnőtt- és 2 gyermek-háziorvosi rendelő kap helyet, az emelet pedig a szakellátásé lesz: a páciensek többek között igénybe vehetik a labor, az ultrahang és a fizioterápia nyújtotta lehetőségeket, de belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészeti, kardiológiai szakrendelés is fogadja majd a betegeket.

Mint megtudtuk, véradással; vagyis sok sok vérrel “avatják” majd fel a rendelőintézetet, ugyanis a legtöbb kertvárosi annak örül, hogy egy-egy laborvizsgálat miatt nem kell a város másik végébe utazni ezentúl.

rendelő

Tudatos tervezés, és építkezés

– Hat-nyolc évvel ezelőtt egy sok sebből vérző szakrendelési ellátás megreformálásába kezdtünk Pécsett. Ezért indultak el és folytatódnak majd a jövőben is a folyamatos fejlesztések – mondta Csizi Péter. Az országgyűlési képviselő szerint, ezen koncepció részeként modernizálták közel félmilliárd forintból a Lánc utcai rendelőt is. – A Kertvárosi Rendelőintézet régóta része a stratégiai tervünknek, hiszen Pécs legnépesebb városrésze nem maradhatott modern egészségügyi ellátás nélkül.

Lesznek orvosok is

Csizi Péter büszke arra is, hogy nemcsak a műszaki hátteret teremtették meg, hanem az orvosit is: folyamatosak a tárgyalások az Egyesített Egészségügyi Intézményekkel, hogy a kertvárosi rendelőintézet a megnyitása után magas színvonalon tudja fogadni a pácienseket.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter