“Soros György pécsi alapítványa” nem tüntet szombaton, inkább más feladatokra koncentrálnak

Ráadásul a helyszín is változott, nem a Széchenyi térre mennek a demonstrálók.

Tegnap írtunk arról, hogy tüntetést szervez Pécsre szombaton egy magánember! A főszervező azt írta: “Tiltakozunk az önkormányzatiság megszüntetése, a városi ingatlanok állami jelzálog alá vétele, a civilek rágalmazása, a hazug kormányzati propaganda ellen. Követeljük a városvezetés azonnali lemondását!” A tüntetés ezért

hirdetés

a pécsi civilekért és a városért szervezik,

ami az eredeti tervekkel ellentétben nem a Városháza előtt, hanem a Nappalinál lesz.

Úgy tudjuk, a rendőrség az adventi programok közelsége miatt nem adott engedélyt a Széchenyi térre, a Király utcába viszont igen, ezért változott a helyszín.

A pécsi “Soros alapítvány” nem tüntet

Bár a tüntetést a 9,5 milliárdos pécsi mentőcsomag, illetve az Emberség Erejével Alapítvánnyal szembeni, fideszes politikai kiállás miatt indították, a civil szervezet ma azt közölte:

ők nem fognak demonstrálni, hanem “az Erősödő Civil Közösségek program további feladataira koncentrálnak” inkább.

A Facebookon közzétett posztban azt is írják: bár ők nem vesznek részt a demonstráción, rendkívül sokat jelent nekik a formálódó összefogás a pécsiek körében, “melynek célja a kiállás a pécsi civilekért, a városért” és “örömmel látnak minden megmozdulást, melyek elutasítják a civilek ellen folyó gyűlöletkampányt, egyes közösségek megbélyegzését, diszkriminációját”.

Mint ismert, Pécsen nem igen mernek helyet adni a civil szervezetnek, ennek ellenére csütörtökön órákon belül találtak irodát a belvárosban.

Nem mernek szerződni a civilekkel Pécsen a Soros elleni kampány miatt – OK!PÉCS

Most a Nappali mondta vissza a megállapodást az Emberség Erejével Alapítvánnyal. A kocsma galériáján lett volna egy irodája a szervezetnek, de az ingatlan tulajdonosa közbelépett! UPDATE: Máris van új helye az Alapítványnak!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter