Soros György a pécsi választásba is be akar avatkozni?

Páva Zsolt szerint igen, mégpedig 130 millió forinton keresztül. 

A polgármester a pécsi Rádió1-nek adott hosszú interjút, amiben többek között arról beszélt, Soros György immár a pécsi politikába és választásba is be akar avatkozni, ezért támogatott 130 millió forinttal egy pécsi civil szervezetet.

hirdetés

Páva nem érti, hogy

“az Egyesült Államokban élő nyugdíjas bácsi miért avatkozik bele milliárdjaival a magyar választási küzdelembe, és miért bratyiznak vele az unió vezetői”.

A polgármester szerint egyértelmű, hogy Soros azért adott 130 milliót egy pécsi civil szervezetnek, mert ” a milliói segítségével egy olyan központ jön létre Pécsett, ahol a Soros-terv megvalósításáért dolgoznak”.

Páva Zsolt hozzátette, a jövő héten a Közgyűlésen is tiltakozni fognak Soros György “beavatkozása” ellen, erről pedig egy határozatot is el akarnak majd fogadtattni. (via BAMA)

A múlt héten derült ki, hogy mintegy 500 ezer dollárt, azaz 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű alapítvány Soros György alapítványától. Nyirati András, a pécsi alapítvány elnöke elmondta, a pénzt a dunántúli régió civil szervezeteinek megerősítésére kapták. Ki is írták már a pályázatokat, 100 millió forintot fognak szétosztani pécsi civil szervezetek között. A civil közösségek maguk dönthetik el, hogy pontosan mire és milyen formában használják fel az elnyert támogatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter