Soros-kampányközpontot emleget a pécsi fidesz

A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy “lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban “a Soros György-féle kampányközpontnak”.

hirdetés
Hoppál Péter városi Fidesz-elnök erről pénteken beszélt – egy zártkörű sajtóeseményen, azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban mintegy 130 millió forintot kapott Az emberség erejével elnevezésű pécsi alapítvány Soros György szervezetétől.

Hoppál Péter – aki a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője is – azt hangsúlyozta, hogy a

“Soros-kampányközpont” tevékenysége “egyenesen szembe megy azzal a szándékkal, amelyet a magyar emberek elsöprő többsége támogat és fontosnak tart a jövőnk szempontjából”.

Ezért a Fidesz pécsi elnöksége a december 14-ei közgyűlési ülésre olyan határozati javaslattal készül, amelyben “markánsan elutasítják” a város lakóinak nevében a “Soros-kampányközpont” pécsi létesítését – emelte ki a politikus.

Hoppál Péter azt mondta, nagyon könnyű levezetni, hogy miért éppen az országgyűlési választások előtt négy és fél hónappal és milyen szándékkal érkezik ilyen “óriási támogatás”.

“Kikövetkeztethető volt, hogy amennyiben a magyar emberek a kormány által indított nemzeti konzultáción jelentős számban vesznek részt, azt a témában megszólított Soros-szervezetek nem fogják szó nélkül hagyni”

– fogalmazott, majd felidézte, hogy mintegy 2,3 millió konzultációs ív érkezett vissza.

“A pécsiek tudják és értik, hogy mi a kockázata annak, hogyha a Soros-terv részeként a határt védő kerítés lebontásáig is hajlandóak lennének bizonyos szervezetek szerepet vállalni” – hangoztatta a politikus, egyúttal leszögezte: továbbra is kiállnak a kormányzati intézkedések mellett, azok eredményeit megvédik. (MTI)

A pécsi alapítvány eközben azt hangoztatja, nem akarnak beleszólni a helyi politikába, karitatív munkát végeznek, például baba-mama klubokat fognak támogatni a pénzzel.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter