Sosem találja ki, mi mindent húznak le a pécsiek a vécén!

Ha emiatt álmatlanul forgolódott volna, akkor szerencséje van, mert most tőlünk megtudhatja. Naponta 410 kilo szemetet “mos partra” a pécsi szennyvíz.

turbeki judit

hirdetés

Műfogsor, gyerekek kedvencei, pénz, darabokra törött bankkártya, és igazolványok brutális mennyiségben – ezek rendszeresen előfodulnak a pécsiek vécéjében, illetve a szennyvízben, le is húzzák őket. A “cső végén” viszont a Tettye Forrásház emberei szedegetik ki ezeket (a valóságban persze az úgynevezett rácsgépházban akadnak fenn a darabok).

A tárgyak többségének elvesztése biztos okozott némi bosszúságot a gazdáinak, de a többség után sokkal több gyerekkönny hullott.

Itt van Thomas a gőzmozdony, rengeteg Szenilla a tapadókorongos hal, dinók és ismeretlen szuperősök, valamint elképesztően sok mini gumilabda – feltehetően mindegyikük a wc-n üldögélve játszó gyerekek kezéből kerültek a csatornába.

_MG_4144

Pénzből leginkább az aprót viszi a víz, abból is inkább a múlt rendszer vezet, pfenig, pengők, fillérek, és alumínium forintok, papírból van szakadt dollár, és mai kisebb címletek is. A műfogsor – ránézésre – még egy alaposabb fogmosás után még használható lenne.

Sok, szennyvízben talált tárgy vélhetően bűncselekményből származik – tudtuk meg, személyi igazolványok, lakcímkártyák és bankkártyák, mobiltelefonok, amelyeket tolvajok húztak le a klozetten, miután kifosztották áldozatukat.

– A szennyvíz-rendszer zárt, nem sok esély van arra, hogy véletlenül kerüljenek bele ezek a dolgok – mondta lapunknak Csöngei Adrienn, a Tettye Forrásház Zrt. sajtóreferense.

_MG_4147

A cég munkatársai évente 150 tonnányi – napi 410 kilogrammnyi – úgynevezett rácsszemét között találták ezeket a tárgyakat.

– Az idei Víz Világnapja jelmondata éppen a használt vízhez kapcsolódik. Ezért a „kifogott” tárgyakból februárban kisebb kiállítást rendezünk – tette hozzá a sajtóreferens.

Akit érdekel a rendhagyó kiállítás, az megnézheti azt a Pécsi Állatkertben március 22-től. A “leleteke” végleges helye azonban a pécsi szennyvíztisztító telep lesz majd, ahol állandó tárlat nyílik a vécén lehúzott pécsi szemétből.

_MG_4145

(Borítóképünk illusztráció!)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter