Sóval hintik be a pécsi szobrászok eddigi bázisát

32087138_10216237769879174_2284789899867455488_o

A BIOKOM visszaveszi azt a kültéri telephelyet, amit eddig a Bázis Szobrász Egyesület ingyen használhatott. Hogy mi lesz a szobrokkal, azt egyelőre nem lehet tudni.

Már napokkal ezelőtt kifakadt a Facebookon az az ismert pécsi szobrász, akinek leghíresebb mozzanata nem valamelyik alkotásához kötődik, hanem ahhoz, hogy liszttel öntötte nyakon a Király utcában ücsörgő Weöres Sándor szobrát, mivel azt szerinte egy “kurzusszobrász követte el”.

hirdetés

Most az önkormányzat honlapjára is felkerült hivatalosan az, amiről eddig csak pletykák voltak: nevezetesen hogy a BIOKOM visszaveszi a Verseny utcai területet, hogy azon a téli síkosságmentesítéshez használt sót tárolhassa – egyebek mellett.

Június 15-el mondanak fel a szobrászoknak, addig el kell vinniük az ott tárolt alkotásokat is, illetve ki kell takarítani a közel 900 négyzetméteres csarnokot.

Hogy mi lesz az alkotásokkal, hova kerülnek majd, az egyelőre nem lehet tudni. A Bázis Szobrász Egyesület egyébként 2003-tól kapta meg az ingatlant, amiért egy forintot sem kellett fizetniük. Az önkormányzat viszont nem akar bérelni egy másik telephelyet, inkább hasznosítaná azt, ami a sajátja. Ezért kell új helyet keresniük a művészeknek.

(Borítóképünkön Böszörményi István szobrászművész, Fotó forrása: Facebook)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter