Szabályosan adott kölcsön 30 milliót a Tettye Forrásház a Ledina Kerámiának

A rendőrség ezért megszüntette azt a nyomozást, amit a Zsolnay Porcelánmanufaktúra és egy magánszemély indított a cég ellen még tavaly. 

A Siklósi Rendőrkapitányságon megszüntették a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást, amely során azt vizsgálták, jogszerűen adott-e kölcsönt a Tettye Forrásház Zrt. az akkor még önkormányzati tulajdonban állt Ledina Kft.-nek – írja a Pécsi Újság.

hirdetés

A nyomozás a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője és egy magánszemély feljelentését követően indult el, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. Mivel a Pécsi Rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be, ezért a siklósi rendőrök végezték a nyomozást.

A feljelentés szerint bűncselekményt követett el a Tettye Forrásház Zrt., amiért harmincmillió forint kölcsönt adott az akkor még városi tulajdonban (és bejegyzés alatt) álló Ledina Kft.-nek a dolgozók munkabérére, akik viszont nem végeztek tényleges munkát.

A rendőrség az eljárás során lefoglalta a kérdéses időszak könyvelési anyagát, valamint tanúkat hallgatott ki.

Megállapították, hogy mivel a két cégnek azonos volt a tulajdonosa (vagyis az önkormányzat), a hitelhez nem kellett a Pénzügyi Felügyelet engedélye. Ugyancsak kiderült az is, hogy a Ledina kamatokkal együtt visszafizette a pénzt, így a hűtlen kezelés nem valósult meg, ezért döntöttek a nyomozás megszüntetéséről.

(via Pécsi Újság)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter