Szarlében úszik a fél utca az orvosegyetemmel szemben

Mindenki tehetetlen, hetek óta hiába szólnak a lakók, hogy már elviselhetetlen a bűz. Eközben a belvárosi sorozatfosó is újrázott egyet!

Három hónapja úszik szennyvízben a Lovarda utca – Mezőszél utca vége – jelezte egy olvasónk, hosszas levelében. Amikor kiszálltunk a helyszínre nem volt nehéz rátalálni a trutymóra, a szagot hevesen hordta a szél. A helyi lakóktól megtudtuk, hogy valószínűleg a szennyvízcső dugulása okozza azt, hogy előtört egy aknából a matéria. Jelezték a városházának a problémát, akik továbbirányították őket a városgondnoksághoz, akik a Tettye Forráshához passzolták a problémát. A vízszolgáltatónál viszont széttárták a kezüket, hogy az érintett szakasz nem az ő tulajdonuk, a terület tulajdonosának kellene megoldania a problémát, akiről viszont senki sem tudja, hogy kicsoda, annyi biztos, hogy nem köztulajdon.

hirdetés

SZARTÓ2

Annyit sikerült enyhíteni a helyzeten, hogy nem régen küldtek egy szippantóskocsit (a terület önkormányzati képviselője elintézte), ami eltüntette a mocskot, de egy napra rá ismét kitört a szarvulkán és visszaállt az áldatlan állapot.

A lakók elmondták, hogy ott lehet a bibi, hogy a Tettye nem jegyeztetett be szolgalmi jogot a területre (ami érthetetlen), és így nem az övéké a csatornaszakasz. Viszont az ottlakóké sem, mert nem az övék a terület.

Azt érdemes tudni, hogy korábban a csatornaszakasz felett egy épület állt, amit most betontörmelék borít. Meglehet a bontáskor sérülhetett meg a cső, de mindez csak találgatás.

Felvették a kapcsolatot az ÁNTSZ-szel is, de ott sem tudtak segíteni a szagtól rosszul lett lakóknak, azt tanácsolták nekik, hogy szüntessék meg a dugulást. A kör bezárult, a penetráns bűz maradt, ami így nyáron még elviselhetetlenebb és a szúnyogok megjelenésével még fertőzésveszélyes is.

Újra lecsapott a pécsi f.o.s.ó. ember

Sajnos ide kívánkozik a keddi hírünk folytatása, amikor arról írtunk, hogy már rég fosták össze annyira a pécsi belvárost, mint akkor. Azóta egy láthatatlan jótevő eltakarította a fekáliát a Király utca-Szent Mór sarkáról, viszont a sorozatfosó újra támadásba lendült. Ezúttal a Király utcai Munkaügyi Központ művészbejáróját tisztelte meg, de alaposan.

fos

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter