Szépen csordogál majd a magyarürögi patak

348 millió forintot nyert ugyanis Pécs a Magyarürögi vízfolyás rendezésére – közölte Tihanyvári Dóra önkormányzati képviselő.

hirdetés

 A képviselő tájékoztatása szerint Pécs városa az elmúlt időszakban kiemelkedően odafigyelt a csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztésére, melynek keretében 2015-ben félmilliárdos fejlesztést hajtott végre többek között a Pécsi-víz medrét is rendezve. Ennek a megkezdett beruházásnak a folytatásaként a város 2016 tavaszán indította útjára a nagyszabású csapadékcsatorna fejlesztési programját.

Tihanyvári Dóra szerint a beruházás helyszínválasztását indokolja, hogy a Magyarürögi vízfolyás Pécs nyugati városrész csapadékvizeinek egyik fő befogadója, mely a Pécsi vízbe torkollik. Az elmúlt években számos lakossági bejelentés érkezett a területről, amiatt, hogy a patak feltöltődése olyan mértékű, hogy a csapadékvizet biztonsággal már nem képes elszállítani, több helyen leszakadtak a partfalak, kidőltek a magáningatlanok kerítései, kimosódtak az alapozások.

A projekt célja, hogy megvalósításával a Magyarürögi vízfolyás környezetében évtizedek óta fennálló csapadékvíz-elvezetési problémát megoldja.

2018 tavaszára végeznek a munkával a tervek szerint.

(via önkormányzati sajtóanyag)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter