Szeret ugrabugrálni a gyerek? Most lehet egér, ólomkatona, de akár báli vendég is!!!

14199632_309464356081014_3809636283399878211_n

És még meg is fogják tapsolni érte, sőt!

hirdetés

10-11 éves táncoslábú FIÚKAT keres a Diótörő című balettbe egérnek, ólomkatonának, báli vendégnek a Pécsi Balett. Szeptember 12-én hétfőn a Pécsi Nemzeti Színház 3. emeletén az Eck Imre balett teremben várják az érdeklődőket a szereplőválogatásra 16.00 órakor. Aki szeretne menni, az ide írjon: info@pecsibalett.hu

A Diótörő minden idők legnépszerűbb meséjének balettváltozata minden generációt  képes elbűvölni és elgondolkoztatni arról, vajon beérhetjük-e a látszatvilággal, vagy a boldogság megtalálásához hinnünk kell abban, hogy mindennek lelke van, minden tárgynak sorsa. A gyerekek hite megváltoztatja a világot, s a felnőttek tőlük tanulhatják meg:  érezni kell, nem csak látni.

A sztori

Egy csúnya kis fabábu, aki előnytelen testébe zárva egy gonosz átok foglya. Egy kislány, aki meglátja a színesre festett testben az érző lelket, és mindent megtesz azért, hogy megtörje az átkot. Gonosz egerek és mindenféle játékfigura kel életre, a kislány hite ad erőt nekik, hogy megvívják harcukat. Mert a kislány egészen biztos abban, hogy nem csak az a világ létezik, amit a szemünkkel látunk, még ha a felnőttek nem is akarják tudomásul venni ezt a másik valóságot.

A mese most új változatban kel életre, mely úgy tiszteli a klasszikus változatot, hogy közben közel hozza a mai korhoz. Szülők és gyerekek, balettrajongók és balettelőadást most először átélő nézők, romantikus lelkűek és intellektuálisok egyaránt rácsodálkozhatnak arra, milyen titkok lappanghatnak hétköznapi világunk mögött.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter