Szervezetbe tömörültek a magyar független mozik

Multik helyett Kultik – a jelmondat, mától éles a szervezet. Pécsről az Uránia Mozi is beszállt a csapatba.

A legújabb digitális technika megjelenésével a korábban nehéz körülmények között működő hagyományos mozik újra reneszánszukat élik. Egyre több városban nyílnak új mozik, újulnak meg régi filmszínházak, a digitális mozizás új lehetőséget nyújt, hogy a vidéki közönség premierben és 3D-ben juthasson hozzá a legfontosabb újdonságokhoz.

hirdetés

A mozizás fellendülésével az egymástól függetlenül üzemelő filmszínházaknak rá kellett ébredniük, hogy érdekérvényesítő képességük és lehetőségeik szűkösek. Együttműködve, közösséget alkotva azonban komoly tényezői lehetnek a magyar mozi piacnak. Ezen gondolat kapcsán vidéki vállalkozók és önkormányzati mozik együtt keresték a lehetőséget, hogy létrehozzák Magyarország egyik új, remélhetőleg meghatározó mozihálózatát.

A Kultik mozihálózat 2016. május 24-vel útjára indul, ezzel fontos pillanatához érkezik a hazai filmterjesztés.

Mozihálózatunk tagjai önálló mozik (cégek) maradnak, de egységes arculattal, a közös fellépéssel szeretnénk elérni, hogy megkerülhetetlen szereplői legyünk a hazai mozgóképterjesztésnek.

A KULTIK hálózathoz azok a mozik csatlakozhatnak, amik premier moziként működnek, digitális vetítőtechnikával rendelkeznek, digitális hangtechnika biztosítja a kitűnő hangélményt,  vállalják, hogy kasszasikereken túl vetítenek magyar és réteg filmeket is, valamint színesebbé teszik az adott település kulturális életét.

Kezdetben 15 mozi csatlakozott a szervezethez, de remélik, hogy az elkövetkezendő egy évben még több mozi látja be, hogy együttműködve sikeresebbek leszünk.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter