Szigetvár érdekében rúgta ki a politizáló főépítészt a polgármester

Legalábbis ezt állította a Magyar Nemzetnek. A lap utolérte Vass Pétert, aki most azért került be a hírekbe, mert elküldte az Együtt baranyai frontemberét, Berkecz Balázst, amiért az politizált.

Nekem az nem tetszik, hogy valaki fasisztázza a miniszterelnököt vagy engem kritizál, amiért egy városi ünnepségen kezet fogok a köztársasági elnökkel!

fakadt ki a Magyar Nemzetnek Vass Péter, Szigetvár polgármestere, amikor arról kérdezték, miért rúgta ki Berkecz Balázs városi főépítészt, az Együtt alelnökét.

hirdetés

Kirúgták az Együtt baranyai frontemberét, Berkecz Balázst a munkahelyéről – OK!PÉCS

Pedig még Bayer Zsolttal is kávézott egyet. Szerinte politikai okokból távolította el Szigetvár DK-MSZP-s polgármestere, ahol főépítész volt.

Polgármesterként már volt konfliktusa Berkeczcel, a politikailag aktív főépítész pedig szerinte több olyan, nyers nyilatkozatot tett, amit a városvezetőként nem tolerálhatott.

„Én már az év elején is próbáltam vele tisztázni, ezt a stílust nem tudom elfogadni. Városvezetőként úgy látom, hogy ha trágár jelzőket használunk, akkor más, a szakmában dolgozó politikusok azonosítani fogják ezt a város véleményével”

– mondta a lapnak Vass, ezzel elismerve az elbocsátás politikai töltetét, sőt hozzátette:

szakmai szempontból nem is tudná megítélni Berkecz Balázs főépítészként végzett munkáját.

A polgármester azt ugyanakkor tagadta, hogy fideszes biztatásra rúgta volna ki a főépítészt: „Mondták nekem ugyan, hogy tegyem meg, de annak már két és fél éve. Na, ennyire lehet rám nyomást gyakorolni” – jegyezte meg.

Vass Péter szerint az sem igaz, hogy Berkecz hűtlen kezelés miatt tett feljelentése állt volna a felmondás hátterében. Állítását ugyanakkor gyengíti, hogy lapunknak megjegyezte: 2018 végéig „kiszórják” a vidékfejlesztési források 90 százalékát, és most minden energiájukat abba fektetik, hogy minél több pályázati anyagot adhassanak le Szigetvár fejlesztésére – ebbe pedig nem férnek bele a Berkeczcel folytatott viták.

„Ez egy három hás (halmozottan hátrányos helyzetű) város. Pénzre, beruházókra van szüksége, és én nagyon sok mindenre hajlandó vagyok a város érdekében”

– összegzett Vass Péter.

Vagyis a polgármester a befolyásos politikusok véleménye miatt is aggódik, és nem akarja, hogy bármi is a fejlesztési források útjába kerüljön – véli a lap.

Földek, bolt és trafik a polgármesternek

A polgármester elismerte a Magyar Nemzetnek, érdekkörük valóban megszerzett egy dohányboltot Szigetvár nyolc trafikja közül – a koncesszió megszerzéséhez pedig külön céget alapítottak.

Vass és felesége is tulajdonosként szerepel a további tucatnyi mezőgazdasági céghez kötődő Szigetvári Húsban, de a polgármester nem tartja összeférhetetlenek hivatásával, mivel nem ő az ügyvezető igazgató. A trafik pedig azért kellett, hogy a közelében álló boltjuk 22 dolgozójának munkahelyét is biztosítsák; mert, ha valaki cigarettáért megy, ott, a boltban veszi meg a napi élelmiszert is – magyarázta a politikus.

A polgármester az elnyert földpályázatban sem lát kivetnivalót: azzal magyarázta, hogy megmaradt sertéstelepük takarmányellátásához volt szükség a termőföld megvásárlására. A sikeres pályázathoz elvégezte a gazdatanfolyamot is, és a Budapest Bankon keresztül 350 milliós MFB-hitelt vett fel a vételre. Mint hozzátette,

saját családi körben összesen közel 650 hektárnyi földet birtokolnak – ebből 307 hektár az, amit a földpályázaton szerzett meg Vass

–, a termeléshez használt többi területet pedig bérlik a helyi tulajdonosoktól.

(via Magyar Nemzet)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter