Szigetváron találták meg az elrabolt Gyuszit, aki egy felnőtt testébe zárt gyermek

Száz kilométerre otthonától, Szigetváron találták meg Széperdei Gyulát (52), akinek múlt hét szombaton a délelőtti sétájáról veszett nyoma Nagykanizsán. Kiderült, a férfit ismeretlenek autóba ültették, és elvitték, de valószínűleg útközben rájöttek, hogy az értelmi fogyatékos férfival nem tudnak mit kezdeni, ezért kitették az út mentén – számol be a Bors.

Gyula csak látszólag jár az ötvenes éveiben, születésétől kezdve értelmi fogyatékos, egy hároméves gyer­mek értelmi szintjén áll. Sem olvasni, sem írni nem tud. Ha bajba kerül, segítséget sem tud kérni, és félelemérzete sem alakult ki. Állapota miatt viszont arról sem tud beszámolni, kik ültették az autóba – írja a Bors.

hirdetés
Gyuszika szereti a plüsöket

Gyuszika szereti a plüsöket

– Annyit sikerült elmondania, hogy az egyik éjszakát egy pajtában töltötte. Érdemben nem tud részletesen beszámolni az eltűnésével kapcsolatban – mondta el a lapnak Zsolt, Gyula öccse, aki éjt nappallá téve kutatott testvére után, és évek óta ő viseli gondját is.

gyuszi5

– Épp egy újabb kutatást szerveztünk, amikor csörgött a telefonom, hogy egy polgárőr felismerte Gyuszit Szigetváron. Azonnal autóba ültünk, és útnak indultunk. Óráknak éreztem, mire odaértünk, de a lényeg, hogy meglett a testvérem. Éhes volt, szomjas, remegett, kimerült, megölelt, megnyugodott kicsit, és itthon van, ez a legfontosabb. Az volt hozzám az első kérdése, hogy hiányoltam-e – mesélte elérzékenyülten Zsolt.

gyuszi4

Gyulára koszosan, éhesen és fáradtan találtak rá, de szerencsére nem sebesült meg. Amióta előkerült, kipihente magát és megnyugodott, látszólag nem is em­lékszik a vele történtekre. Otthona körüli, reggeli utáni sétáját ezentúl is megteszi, mint mindennap az elmúlt negyven évben.

gyuszi2

– A testvérem ezután is sétálni fog, mert a séta az élete, az életben maradása; és nem kutya, sem bezárni, sem bezáratni nem fogom soha. Nem él­hetünk bezárva, félve attól, mikor viszik el szeretteinket fényes nappal. Annyit viszont tehetünk, hogy jobban odafigyelünk egymásra – üzente Zsolt azoknak, akik kétkedve fogadták, hogy a történtek ellenére engedi egyedül sétálni bátyját.

(via Bors, Fotók forrása: Facebook)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter