Szigonyokkal vadászták le a gigantikus teremtményt a pécsi csatornában

Az egy tonnás “szörnyet” Pécs központi csatornájában fedezték fel. Ez nem sci-fi, ez a valóság. Meg is mutatjuk!

Soha nem látott méretű monstrummal küzdöttek meg a hétvégén a pécsi szennyvíztisztító-telep munkatársai, minden szaktudásukat és találékonyságukat bevetve – tudtuk meg egy drámai hangú közleményből, amit a Tettye Forrásház adott ki. Óriási, egy tonnásra hízott csatornahulladék tömítette el a telep fogadóaknájának egyik nehezen hozzáférhető vezetékét. Ilyen gigantikus dugó még nem fordult elő Pécsen. Ez okozta:

hirdetés

Ami így nézett ki, miután “partra” emelték:

dav

A pécsi szennyvíztisztító-telep fővezetékébe érkezik a város és a környező települések szennyvize, amiből először egy sűrű rács szűri ki a fél centinél nagyobb szennyeződéseket (napi 410 kilogrammnyit). Ennek a berendezésnek az egyik vezetékéig jutott el a hegy méretű, összetömörült “teremtmény”, megakasztva a szennyvíz útját.

Másfél napig harcoltak vele

Másfél napig birkóztak a nehezen hozzáférhető monstrummal a szakemberek, végül saját gyártású, karvastagságú szigonyokkal és daru segítségével cibálták ki több darabban a rendszerből.

dav

A csatornaszörny összefüggő masszájában akadt egyebek közt biciklis nadrág, több tucat borotva, kefe, fülpiszkálók százával, de a legnagyobb részét konyhai zsiradék, nedvestörlő, rongy, óvszer, betét és pelenka adta. Bár ezeket könnyen le lehet húzni a vécén, egyáltalán nem szabad, hiszen nem foszlanak szét, hanem összetömörülve komoly problémát okoznak a csatornában. Londonban legutóbb egy 250 méter hosszú, 130 tonnás monstrum tömítette el a rendszert.

Van_itt_minden

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter