Szili Katalin szerint neki jár havi 1 milliós fizetés, és egyébként is, őt mindenki elárulta!

Szinte minden mondatában meglepő, megdöbbentő, de igen szomorú interjút adott a 168 Órának Pécs és az ország egykor legnépszerűbb MSZP-s politikusa, az MSZP köztársasági elnök-jelöltje, Pécs ex polgármester-jelöltje, jelenleg Semjén Zsolt bizalmasa és munkatársa, miniszterei biztos.

Az interjúból rengeteg dolog kiderül. Többek között, hogy Szili Katalinnak

hirdetés
  • traumatikus élménye van az MSZP-vel kapcsolatban, ami nem baloldali (kevés köze van a baloldalhoz), inkább liberális párt
  • nem tartja magát árulónak, sőt, inkább sértődött, mert őt árulták el többször is egykori pártjának tagjai
    • Pl: Pécsett a 2009-es időközi választáskor, amikor Páva Zsolt legyőzte őt
    • 2005-ben is elárulták, amikor Gyurcsány Ferenc idején köztársasági elnöknek jelölte az MSZP

Megdolgozik az 1 millióért

Szili Katalin szerint neki jár havi 1 milliós bruttó fizetés, ami az egyik legmagasabb a miniszteri biztosok között.

– Megdolgozom a béremért. Csak júliusban hétezer kilométert autóztam, Csángóföldtől kezdve végigjártam majd minden területet. Könnyű innen, Budapestről, az V. kerületből bármit megítélnie annak, aki nem jutott messzebb Pest megyétől. Ráadásul házelnök voltam, és ledolgoztam majdnem negyven évet. Ebből huszonötöt a közéletben, ahol másokkal ellentétben mindig meg kellett méretnem magam. De én most nem személyeket, hanem a magyarság ügyét szolgálom, amit az elmúlt hu­­szon­­hét évben nem oldottunk meg. Meg­­tisztelőnek éreztem ezt a felkérést az elmúlt húsz év ádáz politikai vitái után – válaszolta.

Díszpinty-e vagy?

Arra a kérdésre, hogy ő most akkor egy Fidesz kirakatba tett egykori szocialista díszpinty-e, Szili Katalin kemény választ adott.

– Ugyan már! Azok szajkózzák ezt, akiknek nem tiszta a lelkiismeretük. Az enyém az. Ez a szöveg a savanyú a szőlő tipikus esete. Egyébként hét éve hagytam el az MSZP-t, már régen nem velem kellene foglalkozni.

Néhány hét múlva egyébként könyv jelenik meg Szili Katalinról hangsúlyozta, abban pedig “benne lesz az ő igazi története” – ígérte.

Állítja, nem “keveredett Semjén Zsolt mellé”, mert nem 2014-ben kezdett a nemzettel foglalkozni, hanem sokkal korábban.

– Eddigi politikai pályafutásomból ez természetesen következik – közölte.

Ez ugyan már nincs az interjúban, de ismert pécsi anekdota, hogy Toller László egyszer azt mondta Szili Katalinról (újságírók előtt), hogy

“Kati az a szocialista politikus, akinél jól megfér egymás mellett a Mennyből az angyal és az Internacionálé!”

(via 168Óra)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter