Szinte biztos, hogy nem lesz LMP-s képviselő az új pécsi közgyűlésben

Magukra maradtak, támogatottságuk pedig egy új mérés szerint gyakorlatilag lefeleződött. Miután nem kellettek a balliberális pártszövetségnek sem Pécsett, az LMP vélhetően kiszorul a pécsi politikából, illetve az ősszel felálló, új közgyűlésből.

Nem mintha eddig rettenetesen markánsan ott lettek volna, ugyanis Kóbor Józsefen kívül nem sikerült több LMP-st bejuttatni a pécsi közgyűlésbe. Most ősszel azonban még ennyi se fog összejönni, legalábbis minden becslés és előrjelzés ezt mutatja jelen pillanatban.

hirdetés

Tánc közben lőtték le a pávát

Az LMP látványos pávatáncba fogott az utóbbi időben, és bár nem kértek sokat, mindössze két “biztos” helyet; de azt is túl sok fintorgással, a balliberális pártok pécsi tömörülése viszont simán kikosarazta a pártot: vagyis tánc közben nyírták ki a pávát.

Felére zuhant az eddig sem acélos támogatottság

A HVG megrendelésére a Median legfrisebb mérése szerint az LMP támogatottsága gyakorlatilag megfeleződött, a teljes népességben 5-ről 3 százalékra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 6-ról 2 százalékra zuhant. Ez Pécsen azt jelenti (az EP-választás számaiból kiindulva), hogy

felfelé kerekítve is maximum 1000 pécsi szavazna most a pártra.

Mindezek miatt könnyen előfordulhat, hogy az LMP addig-addig taktikázott, hogy végül egyetlen képviselőjük sem jut majd be az ősszel alakuló új közgyűlésbe. Az sem biztos egyelőre, hogy egyáltalán minden körzetben képesek lesznek jelölteket állítani, noha ennek ellenkezőjét kommunikálták korábban. Úgy tudjuk azonban, hogy mivel nem erre a forgatókönyvre készültek, ezért csak pár név van a tarsolyban, nem pedig 18.

Nagyot és váratlant kell húznia tehát az LMP-nek Pécsen, ha be akar jutni ősszel a helyi politika első-másod sorába, és ott is akar maradni még öt évig.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter