Szoptató nőre akart rendőrt hívni az Árkád biztonsági őre

Mert szerinte az anyuka közszemérmet sértett!

Vidékről utazott be a nő férjével és négy hetes csecsemőjükkel Pécsre, hogy vásároljanak az Árkádban. A gyerek azonban megéhezett, ezért az asszony diszkréten próbálta megszoptatni a bevásárlóközpont egyik padján.

hirdetés

– Mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott – írta a Facebookon a nő.

Pár perc után azonban megjelent az Árkád egyik biztonsági őre és felszólította az anyukát, hogy azonnal hagyja abba, amit csinál vagy rendőrt hív. Az őr szerint ugyanis a nyilvános szoptatás közszeméremsértés.

hirdetés

A BAMA megkereste a bevásárlóközpontot.

– Nincs szabályzatunk arra vonatkozóan, hogy a kismamák csak a pelenkázó helyiségben szoptathatnak – mondta el a lapnak  Martits Balázs, az Árkád Pécs Bevásárlóközpont igazgatója. – Egyeztetni fogunk a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázó helyiséget.

Az eset miatt belső vizsgálatot indítottak.

(Borítóképünk illusztráció!)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter