Szórakoztató bulinegyed lesz a Zsolnayból?

Nagyon helye lenne és a jelek azt mutatják, van ilyen terv. Például lesz egyetemi klub a falak között, de nemzetközi fesztivál is – mondta a ZSÖK új vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. szeptemberben kinevezett vezetője szerint nem kétséges, hogy hiánypótló kezdeményezésekről van szó, azonban a részletekről még keveset tudni, ők is most álltak neki a tervezésnek.

hirdetés

Az biztosnak tűnik, hogy mindenképpen nyitni akarnak a fiatalok, különösen az egyetemisták felé.

Mindezek mellett a város kulturális életének az összehangolása is cél – jelentette ki.

Vincze Balázs1

Az elképzelései szerint nem szabad a Zsolnay-negyed falai közt ragadni, hanem nyitottnak kell lenni, és be kell vonni a régióban jelenlévő kulturális és turisztikai intézményeket is a rendezvényekbe. Mint kiderült, más-más célcsoportnak szánt fesztiválokra is számítani lehet majd, amelyeknek egy része belépődíjhoz lesz kötve. Ezért cserébe viszont minőséget és mérsékelt étel, ital árakat ígér a vezető. Lesznek a város különböző pontjaira „kihelyezett” programok, például Kertvárosban és Uránvárosban is, de külföldi vendégszereplés és jegyértékesítés is várható.

Újdonság, hogy ezentúl a városi rendezvények és fesztiválok megszervezése és lebonyolítása is a ZSÖK hatásköre, továbbá Pécs arculatáért is ők felelnek majd.

Mindezekhez jelentős pénzügyi segítségre számítanak az állam részéről. A még nem elfogadott kormánytervezet szerint – a Pannon Filharmonikusra szánt 500 millió forinttal együtt – 1,7 milliárd forinttal nőhet a ZSÖK éves költségvetése jövőre. Ha végre megszületik a vonatkozó kormánydöntés, akkor tíz évre előre tudni lehet majd a büdzsét, így pedig könnyebb lesz megvalósítani a kitűzött célokat is – magyarázza Vincze.

Vincze Balázs2

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter