Talán egy év alatt összejön: lesz lámpája Nagyárpádnak is!

Immár több hónapja folyik az akció, a jelek bíztatóak: már levélben is válaszolt a híresen rugalmas Magyar Közút.

Január 7-én startolt el bürokratikusan is az a civil, lakossági akció, amelynek nem kisebb tétje van, mint hogy lesz-e végre utcai, közlekedési lámpája Nagyárpádnak is. Ez így elsőre talán nem tűnik akkora egetrengető problémának, de mégis az; legalábbis az árpádiak egy része így érzi.

hirdetés

Kovács Attila tavaly levelet írt Páva Zsolt polgármesternek, Deli Eszter önkormányzati képviselőnek és Bánki Lászlónak, aki a Magyar Közút illetékes igazgatója. Kovács azt szerette volna elérni, ha utcai jelzőlámpát kapna a Kanizsai Dorottya (57-es út) és a Kemény Zsigmond utca kereszteződése. Ez így néz ki a térképen:

Képernyőfotó 2019-01-22 - 15.38.39

Igen nagy forgalmú, balesetveszélyes csomópontról van szó, amit nem igen lehet belátni sem, mind a Pécsre ingázók, mint a környéken lakók ezt a kereszteződést használják, esetenként pedig akár 10 percig is eltart, ameddig – lámpa híján, sikerül végre kifordulniuk az útra.

– A Kanizsai Dorottya út és a Kemény Zsigmond kereszteződése veszélyes, beláthatatlan. Évente több baleset történik itt, a Közútkezelő mégis csak sárga villogók kihelyezésében, tájékoztató kijelzőben és sebességkorlátozásban látja a megoldást. Ezzel a forgalmat tovább lassították, de a reggeli és délutáni csúcs alatti dugók nem szűntek meg. Nagyárpád fejlődik, egyre többen, egyre több autóval mennének reggel munkába, este haza, mind ezen a kereszteződésen haladnak keresztül. A Kanizsai Dorottya út (57-es) kamionokkal, teherautókkal, nyár elején és végén traktorokkal terhelt, a Kemény Zsigmondon az itt lakó kisgyermekes családok autói mellett helyi járatú busz is közlekedik – írta egyik posztjában Kovács Attila, megerősítve, hogy szerinte egy közlekedési lámpa felszerelése gyorsítaná a forgalmat, növelné a Kemény Zsigmond utca áteresztőképességét, javítaná a 42-es járat csúcsidei menetidejét, növelné a csomópont biztonságát.

level_nagyarpad

A levelet azonban megelőzte egy aláírásgyűjtés is tavaly tavasszal,

a településen minden negyedik ember aláírta (!) a kérelmet.

Kovács természetesen ezt sem hallgatta el, a hivatalos levelében jelezte, hogy ez nem az ő heppje, hanem sok nagyárpádi vágya is.

Közölte azt is, minden megoldásra nyitottak, nem ragaszkodnak az ötletükhöz, de mindenképpen szülessen megoldás, mert a helyzet így nem maradhat.

Beindult a gépezet

A bürokrácia gépezete mozgásba jött, most pedig meg is érkezett a Magyar Közút témában írt válaszlevele.

FB poszt nagyárpád

Bejárásra és egyeztetésre hívják Kovács urat, saját szemükkel szeretnének ugyanis meggyőződni a kereszteződés anomáliáiról.

Kovács Attila annyira megörült a levélnek, hogy ki is posztolta Lámpát Nagyárpádnak Facebook oldalra.

Van még remény tehát, a híresen laza és rugalmas Magyar Közút személyesen vizsgálódik az ügyben. Kovács azt kéri, akit érdeke a lámpa ügy, az legyen ott személyesen, mert együtt sikeresebbek lehetnek, mint ő egymaga.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter