Támad a pécsi rohamosztagos!

Ez most a jelmez, vagy a film?Ez most a jelmez, vagy a film?

Nem is olyan réges-régen, egy közel sem messzi-messzi galaxisban, a pécsi Dukovits Krisztián gondolt egyet és elkezdett Csillagok háborúja-jelmezeket készíteni. De nem ám olyanokat, amiket a sarki jelmezboltban is lehet kapni. Krisztián jelmezei zavarba ejtően hasonlítanak a filmekben látottakhoz.

Most komolyan, ki ne akarna egy rohamosztagos páncélzatába bújni? Dukovits Krisztián, pécsi műszerész ezen a kérdésen már régóta nem rágódik, ugyanis neki saját jelmezei vannak, amiket ő maga készít már több mint 3 éve, csupán lelkesedésből.

Bújta az internetet, begyűjtött minden elérhető információt, hogyan is készül egy ilyen jelmez. Mikor pedig rátalált a megfelelő tervrajzokra, elkészített egy vákuumformázó gépet és a hozzá tartozó fűtőberendezést is. Ezután jött a meló nagyja, a formákat ugyanis közel egy évig készítette gipszből, míg a páncél elkészítése nagyjából egy hónap alatt történt.

Nincs rohamosztagos stukker nélkül, Krisztián tehát nekiállt a lézerfegyver megalkotásának is. Az eredmény pedig lehengerlő, aki magára rántja a jelmezt, az úgy fest, mintha a vászonról lépett volna le.

Nem lenne igazság a világon, ha egy ekkora Csillagok háborúja-rajongónak az esküvője nem a filmet idézné, épp ezért Krisztián és felesége a nagy napon beöltöztek rohamosztagosoknak. Ha pedig ez nem lett volna elég a násznépnek, Krisztián testvére is betoppant, Darth Vadernek öltözve.

rohamosztagos esküvő

Még a boldogító igen-t is rohamosztagosként mondták ki!

 

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook