Egy tankot parkoltat a pécsi önkormányzat a Széchenyi téren!!!

Tank3

És egy képregényt is kiadtak. Emberek! Mi történik itt?????

Nem is húzzuk az időt, rögtön a közepébe csapunk: nagyon ráizgult Pécs 1956-ra! Vagyis az emlékére. Pontosabban a 60 éves emlékévre.

hirdetés

Kaposváron már hetek óta parkol egy T34-es tank a főutcában, és immár Pécsen is beszereztek egyet, hogy “méltóképpen emlékeztessenek” ’56-ra. Azt már tavasszal lehetett tudni, hogy az önkormányzat fantáziáját csiklandozzák a tankok, de akkor még úgy volt, hogy a Mecsekben állítanák fel.

Tankot fog vásárolni a pécsi önkormányzat – OK!PÉCS

Az ugyanis a terv, hogy ezzel is emléket állítsanak a Mecseki Láthatatlanoknak. Na, de kik azok a Mecseki Láthatatlanok?

– Bár a tank országszerte a kommunista diktatúra és az elnyomás jelképe, Pécsett a győzelem szimbóluma volt mindig is. A Mecseki Láthatatlanok, azaz a pécsi szabadságharcos csapat ilyen tankokat kényszerített meghátrálásra, s tett egyet közülük kézigránáttal harcképtelenné. A tank tehát azt jelképezi, hogy itt harcoltak legtovább az országban a szovjet elnyomók ellen – jelentette ki Csizi Péter országgyűlési képviselő pénteken reggel, amikor bemutatta az egyébként T54-es, restaurált harckocsit.

Tank4

Fullos képregényt is kiadott a pécsi önkormányzat, az ötlet pedig valóban egyedülálló.

mecseki láthatatlanok, képregény, hl04
A Mecseki Láthatatlanokról szól a történet – akinek fogalma sincs, hogy azok meg kik, az IDE kattintson – ráadásul ebben a formában ’56 eseményei az egészen fiataloknak is érdekes lehet, mert ez tagadhatatlanul izgalmasabb “törikönyv”, mint a hivatalos.
Mecseki Láthatatlanok4
Mint megtudtuk, az önkormányzat 15 ezret csináltatott ebből, amiket a pécsi iskolákban osztanak szét a gyerekeknek.
Mecseki Láthatatlanok1 mecseki láthatatlanok, képregény, hl09
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter