Társadalmi Ellenőrző és Tervező Tanácsot javasol a város vezetése mellé a pécsi Fidesz kistesója

És nem a KDNP-re gondoltunk.

TETT-re van szükség nem pótcselekvésre

Ezzel a komoly címmel juttatott el közleményt szerkesztőségünknek az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) vezetője, Kővári János.

hirdetés

– A napokban fellángolt a vita, hogy milyen döntéshozási jogosítvánnyal rendelkezik a FIDESZ által bejelentett testület a Polgármester , az Alpolgármester és a két országgyűlési képviselő által fémjegyzet testület. Az önkormányzati törvény világosan rendelkezik arról, hogy az önlormányzat döntéshozó szervei illetve illetékesei kik lehetnek. Ilyen hatásköre tehát nincs egy formális közösségnek, tehát erről teljesen felesleges vitát nyitni – írta.

Arról azonban, hogy milyen módon lehet a kialakult válságos helyzetet kezelni elvárják, hogy érdemi javaslatokkal álljanak elő a pártok.

Az ÖPE a szeptember 7-i ülésen előterjeszti komplex válságkezelő programját, amelyben a pécsi polgárok javaslatait is figyelembe veszik – ígérik.

TETT

A jogszerű és hatékony döntéshozatalt pedig leginkább egy Társadalmi Ellenőrző és Tervező Tanács tudná segíteni, amelynek tagjai a javaslatuk szerint

  • az Egyetem,
  • a helyi gazdaság érdekképviselete,
  • az egyházak képviselete
  • és a civil szervezetek képviselete lennének.

A Tanács jogosítványa pedig

a rendeletek és a költségvetés véleményezése és közforintok elköltésének ellenőrzése lenne.

A TETT tagjaira csak a Közgyűlés tehet javaslatot – közölte Kővári.

A TETT megalapítását már 2006-ban is kezdeményezte az ÖPE, amikor a szocialisták hozták csődhelyzetbe a várost. Most újra itt a TETT ideje – zárták a közleményüket.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter