Tavalyi pletyka hasít idén is a POSZT-ról

Nevezetesen, hogy “elvinnék Pécsről” a színházi fesztivált.

Most a Népszava melegítette fel a tavalyi pletykát (sőt, igazából már 2013-ban hallani lehetett ezt), miszerint az utolsókat rúgja Pécsen a POSZT, a fesztivált ugyanis “a NER egyik kedves rendezője: Vidnyánszky Attila nézte ki magának”, aki inkább vándor fesztiválként vinné tovább a produkciót.

hirdetés

Érdekes, hogy mindig választások körül jön ez a pletyka!

Most a Népszava szerint ezt a hírt meg is erősítette a Magyar Teátrumi Társaság titkára, azzal a kiegészítéssel, hogy “egyelőre – az önkormányzati választásokig – nem kerül napirendre” a téma.

Tavaly írtuk meg ugyanezt, és akkor annyira erős volt ez a pletyka, hogy az új kulturális államtitkár, Fekete Péter ki is tért erre nyitóbeszédében. Akkor világosan kimondta: “amíg jól működik, a POSZT-nak továbbra is Pécsett van a helye”.

Tehát idén is lesz POSZT Pécsen, immár a 19. évébe lépett a fesztivál, ami június 6-15. között tartanak a városban.

Most 60 millióval támogatja a magyar kormány, és 30 millióval Pécs az eseményt, ami összesen 20 millióval kevesebb, mint az előző években. (Ezt egyébként a magunk részéről üdvözöljük, ugyanis 19 év alatt csak ki kellett volna már “termelni” egy legalább önfenntartó kulturális fesztivált, de ez már egy másik kérdés.)

Sok produkció Pécsen

A 19. POSZT beharangozó sajtótájékoztatóján Szűcs Gábor fesztiváligazgató kiemelte: a versenyprogramot több mint 200 magyar nyelvű színházi produkció megtekintése után állította össze Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor író, dramaturg. Munkájukat Mispál Attila rendező és Csikós Attila író segítette.

A versenyelőadásokat a Pécsi Nemzeti Színházban láthatja a közönség. A fesztivál ideje alatt, június 6. és 15. között többek között további színházi produkciók, szakmai beszélgetések, közönségtalálkozók, virtuális plakátkiállítás, valamint színházmarketing konferencia is várja az érdeklődőket – tette hozzá.

A teljes programkínálat a poszt.hu oldalon olvasható.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter