Tavasszal kezdik a 3 milliárdos új, pécsi Vásárcsarnok építését

Gettoplan – BluePlan tervezőpáros (konzorcium) tervezheti meg Pécs legfontosabb és legnagyobb piacterét. Jövő tavasszal kezdődhet az építkezés, de hogy mikorra fejeződik be, azt egyelőre még nem lehet tudni. 

Mint arról az OK!PÉCS korábban beszámolt, 20 terv érkezett a város felhívására, ami arról szólt, hogyan is nézzen ki az új Vásárcsarnok. Végül nem volt első helyezett, ugyanis egyik terv sem volt tökéletes.

hirdetés

Most zárult le a második kör, ahol már a piac végleges tervezőit is kiválasztotta az önkormányzat egy közbeszerzés során – közölte Girán János.

Pécs alpolgármestere elmondta azt is, hogy a Vásárcsarnokot végül a legolcsóbb ajánlatot adó GettoPlan-BluePlan tervezőpáros készítheti el, a végleges látványterveket is emiatt csak később tudják majd bemutatni. Ami tehát eddig biztos, hogy nem így fog kinézni a Vásárcsarnok, bár lehet, hogy nyomokban hasonlít majd erre:

hirdetés

GETTOPLAN BT.1 II. díj (1)

… vagy erre:

GETTOPLAN BT.1 II. díj (3)

… és erre:

GETTOPLAN BT.1 II. díj (2)

A tervezőpáros honlapján egyébként büszkén hirdetik a Vásárcsarnokot, ott pedig ezek a látványképek vannak fent:

pecs_001 pecs_002 pecs_004 pecs_005 pecs_007 pecs_008

A tervezés idén befejeződik, és a tervek szerint jövő tavasszal az építkezés is elindulhat – ha minden zökkenőmentesen folyik – közölte a városvezető.

A 3000-3500 négyzetméteres Vásárcsarnok épülete 2,5 milliárd forintba kerül majd, és ehhez kell számítani még 500 milliót a közlekedési utak és infrastruktúra kialakítására.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter