283 millióba kerül majd a kertvárosi rendelőintézet Pécsen

A PÉTÁV engedi át az egyik épületét, a részletekről ma délután beszél majd Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Vida János, a cég vezetője és Csizi Péter, országgyűlési képviselő.  

Áprilisban azt mondta egyébként Páva és Csizi, hogy a NEVKO közelében alakítják majd ki a rendelőt, a Kertváros Konzultáción ugyanis erre szavaztak a legtöbben.

hirdetés

Amint vannak újabb részletek, frissítjük a cikket.

UPDATE: Több mint negyedmilliárd lesz a rendelő

kertvárosi rendelő sajtótájékoztató, hl03

283 millió forintnyi pályázati pénzből alakítják majd ki a kertvárosi rendelőt, a Csontváry utcában – derült ki a keddi sajtótájékoztatón.

Páva Zsolt elmondta, a város egy régi adósságát törleszti a rendelővel.

– A városi decentralizáció már elindult a Kormányablak megnyitásával, amelyben annak létrehozása óta komoly forgalom van. A városrészben annyi ember él, mint egy közepes magyar városban, így elengedhetetlen, hogy folyamatosa fejlesztések történjenek a városrészben. Ennek jele, hogy itt épül meg az élményfürdővel kiegészített sportcsarnok és sportközpont, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia valamint hogy Kertvárosban új központi játszóteret is létrehozunk – hangsúlyozta a városvezető.

Elmondta: a rendelő kialakításának bruttó 283 millió forintos finanszírozását fejlesztési forrásokból, a területi operatív program keretein belül oldják meg pályázatok segítségével.

Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője azt mondta, a rendelőintézetben minden olyan alapvető szolgáltatást biztosítanak, amelyek a belvárosban vagy Uránvárosban is elérhetőek.

Vagyis lesznek háziorvosi és gyermek rendelők, de a házban védőnők is dolgoznak majd. Emellett lesz anyatejgyűjtő állomás, belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészeti szakrendelő, ultrahang szakrendelés, terápia, gyermek pszichiátria, vérvétel, labor is.

A tervek szerint a rendelő jövő nyárra, ősz elejére elkészül.

kertvárosi rendelőintézet

Fotó forrása: Google

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter