Távozik a Pécs Holding vezérigazgatója

Helyét egyelőre Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezérigazgatója veszi át.

Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója csütörtökön megállapodott dr. Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével arról, hogy 2016. május 31-i hatállyal közös megegyezéssel megszünteti munkaviszonyát a társaságnál. A munkaviszony megszüntetését a pécsi városi közgyűlés hagyja jóvá a későbbiekben – közölte a Polgármesteri Kabinet.

hirdetés

Barna Béla élt a polgármester által felkínált azon lehetőséggel, hogy a továbbiakban egyedi projektekben tanácsadóként dolgozhasson.

A Pécs Holding megbízott vezérigazgatói teendőit ideiglenes jelleggel Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója látja majd el jelenlegi megbízatása mellett díjazás nélkül június elsejétől. Új vezérigazgató megválasztásáról a későbbiekben dönt a város közgyűlése.

Dr. Páva Zsolt a bejelentést követően azt mondta, Barna Béla több mint öt esztendőn át irányította a városi vagyonkezelő céget. Vezetése alatt a társaság mind hatékonyságban, mind gazdaságossági mutatókat illetően jelentős előrelépéseket ért el. A következő időszakban azonban további strukturális átalakítások miatt új vezetőt kérnek fel a cég irányítására.

Barna Béla 2011. április 1-jétől kezdve látta el feladatát a Pécs Holding Zrt.-nél. Versenyszférából származó szemléletének köszönhetően rendkívül pozitív változások kezdődtek el a Pécs Holding életében: 2010. év végéről 2015-re csaknem felére csökkent a cég adósságállománya, teljes kihasználtságú lett a Pécsi Ipari Park, az EXPO Center újra elkezdett megtelni rendezvényekkel. Barna Béla vezérigazgató több innovációs folyamatban és fejlesztési pályázatban működött közre eredményesen, amelyek sikeréből nem csak a vagyonkezelő cég dolgozói, hanem az üzleti partnerei is részesedhettek. Eredményes cégvezetése alatt a társaság mind hatékonyságban, mind a gazdaságossági mutatókat illetően jelentős előrelépéseket tudott megvalósítani – áll a Pécs Holding közleményében.
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter