Szatyor biztosan megy a pécsi ZOO-tól, helyére a BIOKOM küld embert

Még egy városi cégvezető távozik május 31-el, Szatyor Miklósra sem számít a továbbiakban a pécsi önkormányzat. A pécsi állatkert vezetője az éves teljes prémiumra ugyanakkor számíthat.

Már szinte 100%, vagyis annyi, mint Szatyor Miklós prémiuma, hogy május 31-el távozik a megújult pécsi ZOO éléről.

hirdetés

A Pécsi Állatkert vezetőjének a prémiumát hivatalosan szerdán tárgyalja a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Az előterjesztésből és a csatolmányokból az olvasható ki, hogy amit vállalt, azt teljesítette és jogosult a prémiumra, ami az éves fizetésének a 20%-a egyébként. A farkasszökést, illetve a vadállat kilövését finoman szólva sem érintik az anyagban, legalább a leltárban benne lehetne, hogy mínusz egy farkas – de nincs.

Mindez meglehetősen meglepő, mert 2015 őszén az egész ország Pécsről beszélt, amikor lelőtte azt a farkast, amely csak pár napja érkezett meg, majd lépett is le igen kalandos körülmények között az állatkertből. A közvélemény jó része ugyan felháborodott az igazgató halálos döntésén, ám a szakma egyértelműen neki adott igazat. Arról is volt szó, hogy nem is volt engedélye az állatkertnek farkasra, ráadásul Szatyort az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség egy fokozottan védett szürke farkas engedély nélkül történő elpusztítása miatt 400 000 forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte.

A háttérben talán az is lehet, hogy immár megerősítették az OK!PÉCSnek azt az információját, hogy az önkormányzat nem akar hosszabbítani a direktorral, aki több mint 10 éve vezeti a ZOO-t. A BAMA-nak egyébként úgy nyilatkozott a polgármesteri kabinetiroda, hogy az állatkert élére ideiglenesen Borbás Károly érkezik majd a Biokom NKft.-től, aki külön díjazás nélkül látja majd el feladatait december végéig. A későbbiekben a társaságnak új vezetője lesz.

Ez már a második vezetőváltás idén, hasonló körülmények és juttatások mellett távozik a Holding vezetője, Barna Béla is.

Meghalt a cápa

Két cápáról szóltak a korábbi hírek, de a hétvégén már csak egy úszkált a medencében. Kiderült, hogy elpusztult az első napok egyikében. Hogy miért, az egyelőre rejtély, de vizsgálják – közölte a ZOO.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter