Tibi atya kocsmát nyit Pécsen. Dicsértessék!

A részegség modern prófétája Pécsre is beköltözik, méghozzá most szombaton. Az Erő legyen mindenkivel.

Május 28-án 18.00-kor megnyitja kapuit a Pécsi Humbák Művek. Közkedvelt fröccsökkel és további minden jóval várják a hívőket  Tibi Atya Pincéjében.

hirdetés

A Humbák Művek célja, hogy a magyarországi borfogyasztást népszerűsítse a fiatalok körében. A fröccs magyar találmány, a bor hagyományai pedig e földön régebbre nyúlnak, mint nemzetünké. Szeretnék, ha fogyasztásuk egy nap nagyobb népszerűségnek örvendene hazánkban, mint a söré, ezért pedig mindent el is követnek.

Ótvarfröccs kizárva

A Humbák Művek Kft. egy Tibi atya kultuszon alapuló Start-up vállalkozás, mely az “olcsón jót” alapelvre építve célozza meg a piacot. Céljuk, hogy egy olyan országban, ahol a borkultúra idősebb, mint maga a nemzet (mely szintén nem fiatal), ne fordulhasson elő, hogy a boltok polcain penészgombaként telepszenek meg a szegedi prímásról vagy spanyol ünnepről elnevezett üveges borpancsok.

Palackjaikba csak minőségi termelői magyar borok kerülnek, melyek áraikban is felveszik a versenyt a szóban forgó piaci ellenfelekkel.

Küldetésük, hogy száműzzék az egyetemisták poharaiból a vizezett italokat, külön hangsúlyt fektetve a hitvallásukkal szöges ellentétben álló szörppel hígított “ótvarfröccsökre”. A fröccsök és a borok mellett nagy hangsúlyt fektetnek még a minőségi pálinkákra is.

Tibi atya

Pécsen is ilyen lesz a hangulat?

UPDATE (13:31): 200 ember is befér majd a kocsmába

– A terveink egyszerűek: olyan helyet üzemeltetni, amit szeretnek az emberek és visszajárnak valamiért, ami akár lehet a hely arculata, vagy szimplán csak a sokszinűsége. A hely terasszal együtt (ami kb június első felében lesz kész) 200 főt képes vendégül látni, ilyen Pécsen nincs sok, illetve jellegéből adódóan a 3 szintes pince rendszerrel is újat tudunk mutatni vendégeinknek – mondta az OK!PÉCS magazinnak Bálint Gergő, a Pécsi Humbák Művektől.

A kocsmába a Rákóczi út 67. felől lehet majd bejutni, egy udvaron keresztül, ott, ahol a Lépcsőház is volt korábban.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter