Tiffán éppen most rongyolt bele elég durván a törökökbe

Akik egyébként százmilliókat, ha nem milliárdokat költenének el Szigetváron. Minaretre. A fideszes politikus viszont középkori migránsáradatról és arról lamentál, hogy a magyarok hőse Zrínyi volt, míg a törököké Szulejmán.

Komplett minaret-épülettervekkel lepte meg karácsony előtt Szigetvár vezetését Sakir Fakili budapesti török nagykövet. A Török Köztársaság többek között egy új minarettel emelné a várostrom 450. évfordulója alkalmából tervezett államfői találkozó fényét – írtuk meg a napokban.

hirdetés

Ennek azonban nem mindenki örül felhőtlenül, különösen nem Tiffán Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Idén startolt el a Zrínyi Miklós–Szigetvár 1566 emlékév, amiről még tavaly döntött a kormány. Emiatt az igencsak lepusztult szigetvári vár is felkerült a Nemzeti Várprogram beruházási listájára – már tavaly, de azóta sem történt semmi érdemi, sőt a finanszírozásról sem született még döntés. Tiffán Zsolt most mégis úgy fakadt ki a Facebookon, hogy szerinte először a várral kellene foglalkozni, aztán lehet “azon gondolkodni, hogyan illik a képbe egy minaret.”

Ez volt talán a legpíszibb mondat ebben a legújabb, veretes posztban. A baranyai fidesz szabad gondolkodója ugyanis olyan szinten ment neki a törököknek, ami nem mindennapi.

Tiffán Zsolt olyanokat ír, mint hogy:

“2500-an voltak az ostrom kezdetekor. Mikor kitörtek, már csak 300-an voltak. Magyar és horvát hősök voltak ők, kik nem csak a Hazát, hanem Európát is megmentették a középkori migránsáradattól.”

“Az Ő hősük Szulejmán, a miénk Zrínyi. Az egyik elvett, a másik védett. Először Zrínyi, aztán Szulejmán….”

“…így tartom magunkat méltónak Zrínyi Miklós emlékéhez. Hadd ne forogjon szent sírjában…”

A teljes poszt egyébként itt érhető el:

CIVITAS INVICTA2500-an voltak az ostrom kezdetekor. Mikor kitörtek, már csak 300-an voltak. Magyar és horvát hősök…

Közzétette: Tiffán Zsolt – 2016. január 25.

Hogy a török kormánnyal egyre szorosabb kapcsolatokat ápoló Orbán Viktor mit szól Tiffán Zsolt véleményéhez azt nem tudni. Egyelőre.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter