Tiffán Zsoltot szedte le Orbán Viktor, nem indulhat 2018-ban!

A villányi, fideszes országgyűlési képviselő mellett a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Roland sem indulhat a választáson 2018-ban. Dobogókőn a Fidesz-elnökség nagyrészt véglegesítette a 106-os listát – számol be az ATV.

Karácsony előtt írtunk arról, hogy napokon belül eldőlhet, ki indulhat és ki nem az országgyűlési képviselői posztokért. Úgy tűnik, azóta megvan a lista, Baranyában pedig Tiffán Zsoltot szedi le Orbán Viktor, illetve a párt elnöksége. Legalábbis az ATV.hu exkluzív infói szerint.

hirdetés

Még karácsony előtt eldől, marad-e a helyén Tiffán, Csizi, Hargitai és Hoppál a fideszben! – OK!PÉCS

Még karácsony előtt kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz vezérkara Dobogókőn: már a kampányra koncentrálnak, emellett a 2018-as parlamenti választás Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeinek a listáját is meghatározzák, több képviselő kezét viszont elengedik.

Hivatalos lista még nincs, Orbán Viktor fejében viszont már szinte végleges a 2018-as választások fideszes egyéni képviselőinek a névsora – írja a portál. A Fidesz karácsony előtti, dobogókői elnökségi ülésén körzetről-körzetre végig is vették a 106 lehetséges indulót – erősítették meg az atv.hu-nak fideszes források, a miniszterelnök belső köröknek adott instrukciója szerint ugyanis a 2017-es évvel elindult a 2018-as kampány.

Orbán semmit nem bíz a véletlenre, és nemcsak győztes szeretne lenni újra jövő tavasszal, ismét a kétharmados győzelem a célja

– árulta el az ATV-nek az egyik elnökségi tag. A hivatalosan még nem véglegesített Fidesz-KDNP jelöltek kiválasztása azért is fontos a miniszterelnök számára, mert a központi költségvetési pénzeket és az uniós forrásokat célzottan, az egyéni jelölt választási győzelmét megalapozva „irányítják” majd egy-egy körzetbe. Másrészt minimalizálni szeretnék a kockázatokat, azaz a lehetséges támadási felületeket.

Roland példája

Volt, aki idézte Orbán Viktornak a korrupciós botrányokkal kapcsolatos, zárt körben a Mengyi Roland-ügy apropóján korábban elhangzott figyelmeztetését: „Roland példája is azt mutatja, hogy akármit is tesz, mindenki saját magáért felelős.” Ezért is okozott némi meglepetést a fideszesek között is, hogy Dobogókőn az elnökségi ülésen

nyilvánvalóvá vált, hogy Mengyi Rolanddal illetve a szintén korrupciógyanús ügyekbe keveredett Tiffán Zsolttal szemben Orbán Viktornak nem áll szándékában elengedni Simonka György kezét.

Így a dél-békési honatyának jó esélye van rá, hogy ismét a Fidesz-KDNP jelöltje legyen az Orosháza-Mezőkovácsháza körzetben. A Simonkával kapcsolatos botrányt az robbantotta ki, hogy az országgyűlési képviselő saját unokahúgától bérli azt a 2600 négyzetméteres újkígyósi telket, amin két nagy háza van, állami támogatásból épített napkollektorokkal.  Másrészt a nevét a Mengyi Roland „Voldemort”-féle korrupciós üggyel is összefüggésbe hozta az LMP: Hadházy Ákos szerint ugyanaz a pályázatíró cég, a Public Sector Kft. dolgozott Dél-Békésben, mint amelyik Mengyi pályázatainál.

(via ATV)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter