Tilos lesz autózni a Hungária úton (is)?

A most négysávos 6-os úton is csak két sáv lenne az autósoké, a szélső sávokban a buszok közlekednének csak – az előzetes elképzelések szerint. Sanszos, hogy a Rákóczi utat is csak a buszok használhatnák. Kelet-Nyugati buszfolyosó épülne Pécsen.

Nagy ívű, csaknem 3 milliárdos munkákban gondolkodik a város – tudta meg az OK!PÉCS. A tervek szerint Kelet-Nyugati buszfolyosót építenének Pécsen, buszsávokkal, hogy gyorsabb legyen a tömegközlekedés. Erről még Merza Péter, a pécsi Városfejlesztési Zrt. vezetője beszélt egy korábbi közmeghallgatáson.

hirdetés

Így nézne ki egyébként a buszfolyosó:

hirdetés

A terv – nagy vonalakban – az, hogy a Budai vám és a Szigeti út között húzódna a buszok “gyorsforgalmi” szakasza, érintve a 6-os utat, a Rákóczi utat és a Hungária utcát is. Utóbbi két útról vélhetően kitiltanák az autósokat is, a 6-oson pedig csak a belső sávokat használhatnák a kocsik, a külsőkben csak a buszok mehetnének.

Mindez azonban egyelőre csak papíron létezik. Ha Pécs nyerni tud erre Uniós forrást, akkor viszont neki is állnának a buszfolyosónak. A cél egyébként kettős, egyrészt, hogy jelentősen gyorsabban lehessen busszal közlekedni a városban, mint most, másrészt az, hogy többen használják a tömegközlekedést Pécsen.

Szerinted jó ötlet a buszfolyosó?

Eredmények

Loading ... Loading ...

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter