Kétszer is rabolt egyetlen éjszaka alatt az őrjöngő tinibanda Pécsen!

Egy 16 éves fiút és egy 37 éves férfit is megtámadtak szombat éjjel a pécsi belvárosban. Ugyanaz a tinibanda volt.  Az idősebb férfi sokkos állapotba került, a fiatalabbat kórházban ápolják. FRISSÍTVE a rendőrség közleményével.

Az OK!PÉCS megbízható forrásból úgy értesült, hogy vasárnap hajnalban egy 4-5 8 fős, fiatalokból álló banda kirabolt és keményen összevert egy fiatalt a belvárosban.

hirdetés

A rablás a József utca környékén történt, de még a fiatal lakcímkártyáját is elvették, sőt megfenyegették, hogyha szólni mer a rendőröknek, akkor később még megtalálják. A pórul járt fiatal sokkos állapotban botorkált és az utcában lévő házakba csöngetett be, hogy segítséget kérjen, végül valaki hívta a rendőröket, akik pedig a mentőket.

Kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek. Amint további részleteket megtudunk, frissítjük a cikket.

Az egyik szemtanú egyébként így mesélte a történetet a Facebookon:

Hajnali 3:43, csöngetnek a kaputelefonon. Felriadok, felveszem. Kintről egy sokkos hang kér ördítva segítséget. Megverték, kirabolták. Megnyugtatom, hogy megyek, öltözök, hívom a rendőrt!
Mire kiérek a járdán ül. 25 körüli jól szituált fiatal férfi, láthatóan dulakodás áldozata. Sok apró sérülés az arcán. Egy szál pólóban. A Trafikból hazafelé érte a támadás. Teljesen kikészült. Annyit mond, hogy egy “tinédzserekből álló horda” megtámadta, kirabolta, megverte, a füldön rugdosta, fenyegette, hogy tudják hol lakik (miután ugye a tárcáját elvették). “Elmész-e a zsarukhoz?” című kérdéssel, “mert akkor” nyomatékosítva a lehetséges következményeket! Rendőr meglepően hamar jött (2 perc mondjuk). Rendkívül empatikusan kérésemre a gyerekeim ablaka alól elált az autóval és a sérültet is odébb vezette. Hálás köszönet érte, így a kölykök nyugton aludhattak tovább.
Ma reggel kiderült, hogy a közeli GYIVI fiataljai többeket megvertek, kiraboltak a környező utcákban. Csak remélni tudom, hogy megvalósul a szervezettség súlyosbító körülménye és néhányan az elkövetők közül a kóterban végzik. Pécs belváros. Nem egyedi eset. Évente azért néhányszor felriadunk az ablakunk alatt ordítva verekedő, dulakodó emberek zajaira.
Ha a sértettet ismeri valaki, juttassa el hozzá ezt a posztot. Meginnék vele egy kávét szívesen!

UPDATE: Mást is megtámadott aznap éjszaka a tinibanda!

A rendőrség válaszok helyett inkább csak egy rövid közleményt adott ki. Íme:

“A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. október 30-án 2 órakor Pécs belvárosában egy fiatalokból álló társaság bántalmazott egy 16 éves fiút, majd a kabátját és tárcáját elvették. Szintén október 30-án 2 óra 30 perc körül a korábbi helyszíntől nem messze egy 37 éves férfit támadtak meg ismeretlenek, akit bántalmaztak, majd kabátját elvették. A bántalmazás következtében a 37 éves férfi könnyű sérülést szenvedett, a 16 éves fiút a mentők kórházba szállították.”

A rendőrök nyolc fiatalt állítottak elő a bűncselekménnyel kapcsolatban, elszámoltatásuk folyamatban van – írták.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter