Titokban érkezett Orbán Viktor Pécsre?

Érdekes videót posztolt közösségi oldalára pár órája a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Ezen Orbán Viktorral sétálgatnak a PVSK csarnok körül. A napokban írtuk meg elsőként, hogy a klub 4,6 milliárdos támogatást kap a kormánytól.

Orbán Pécsen1

hirdetés

A magyar kormány 2017 és 2019 között központi költségvetési forrásból összesen 4,6 milliárdos támogatást nyújt a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) sportinfrastruktúra-fejlesztéseihez – jelentette be szerdán az MTI szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Pécsen.

Rákossy Balázs a sajtótájékoztatón (amire lapunk MEGINT nem kapott meghívót) közölte: a 2019-ben alapításának centenáriumát ünneplő PVSK fejlesztései a klub mind a 12 szakosztályát érinteni fogják. Azok eredményei érezhetően megjelennek majd a PVSK utánpótlás-nevelésében, egyúttal új dimenzióba helyezik a klub működését – tette hozzá.

Felújítják a PVSK Verseny utcai sporttelepét és régi sportcsarnokát, amelyek nagy része a tervek szerint 2019 nyaráig megvalósul. A terület tulajdoni rendezése is megtörténik: a MÁV és az állam tulajdonában lévő területet a klub részére kezelésbe adják – jelezte a politikus.

A részletekről Czerpán István, PVSK elnöke ismertette:

a régi, leromlott állapotú futballstadionban 800 fős, modern lelátó készül, megújul az atlétikapálya, a labdarúgók és az egyéni sportágakat űzők számára munkacsarnok épül és parkolókat is kialakítanak.  A műemléki jellegű sportcsarnok szerkezetét megerősítik, tetőszerkezetét lecserélik, megújul a játéktér és a vizesblokkok

– fejtette ki a klubvezető, aki utalt arra, hogy a pécsi önkormányzattal közösen keresik a sporttelepnek otthont adó Verseny utca környezetének, útburkolatának és közlekedés-biztonságának rendezésére irányuló lehetőségeket.

Rákossy Balázs az eseményen kitért arra is, hogy a beruházások végrehajtója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), azok minden részeleme közbeszerzés-köteles lesz – emelte ki.

Orbán nem titokban jött!

Bár Rákossy posztját látva többen azt feltételezték, hogy Orbán Viktor titokban érkezett Pécsre, nem erről van szó. Noha az államtitkár ma posztolta ezt a videót:

valójában ez még szeptember elején készült, amikor a miniszterelnök Pécsett járt az egyetem 650 éves évfordulója miatt.

Rákossy ugyanis ezen a rejtélyes sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szeptember eleji pécsi látogatásakor volt a sportkör vendége (ahol más pécsi politikus nem volt jelen információink szerint). A találkozón szóba került egyesületi terveket a miniszterelnök támogatta; a döntésről szóló kormányhatározat a múlt héten jelent meg – tette hozzá.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter