Titokzatos ügynökök járják Pécset!

Miközben békésen alszol éjszaka, vagy intézed a dolgod napközben, háború zajlik körülötted. Ügynökök vannak mindenhol és mégcsak nem is tudsz róla. 

Szerencsére könnyen felismerhetőek a résztvevők, külső szemlélő számára céltalanul bolyonganak forgalmas tereken és az okostelefonjukat bámulják és simogatják. Nyakuk olykor le van égve, de bizonyosan barnább, mint akár a kézfejük, mert fejjel árnyékolják be a telefonjukat. Jobbára teljesen ártalmatlanok, kivéve, ha az ellenfelet akarják megszívatni.

hirdetés

Az Ingress nevű játékot, melyhez a fent említett ügynökök tartoznak, világszerte több tízezren játsszák. Két frakció küzd egymással, a kékek (ellenállás, resistance) és a zöldek (felvilágosultak, enlightened). Alapvetően a cél, hogy a Földön minél nagyobb területet uraljanak. A játék lényege, hogy a nevezetes épületeknél, szobroknál, műalkotásoknál megnyílt portálokat, a játékos elfoglalja, felépítse, és három portál összekapcsolásával védett területet (field) hozzon létre. Na ezért kolbászolnak telefonba gyógyulva az ügynökök.

Pécsett változó számú játékos gyűri egymást, ami 20-50 közé tehető, de felbukkannak ügynökök más városokból is, nyáron gyakrabban, amikor beindul ennek a turizmusa. Vannak már mindkét oldalról hírhedt ügynök, akik letették a névjegyüket rengeteg helyen. Pár pécsi és dél-baranyai ellenálló nemrég részt vett az ország legnagyobb fieldjének az elkészítésében, aminek a sarkai Ausztriában, Heves megyében, illetve Mohácson voltak.

Mitől értelmesebb ez a játék, mint leülni a számítógép elé Wowozni?

  • Rengeteget kell benne gyalogolni, ami jót tesz az egészségnek. E sorok írója másfél év alatt megtett gyalog 847 kilométert a játék miatt. Utoljára egy éve volt megfázva.
  • Mivel a portálok elsősorban műalkotások, nevezetes épületek, így megismerheti a várost, ami körbeveszi, segít a tájékozódásban.
  • Érdekes embereket ismerhet meg országszerte, a találkozások nagy része sörözésben csúcsosodik ki.
  • Csak egy kb. középkategóriás okostelefon kell hozzá, és már lehet is letölteni az alkalmazást, aztán hajrá!
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter