Tíz milliót rabolt Pécsen, most meg beszólt a bírónak a tárgyalásán

A vád szerint a támadó még a füleit is le akarta vágni áldozatának, csak hogy megszerezze a pénzét. Majdnem sikerült neki, de a szomszédok miatt bukott a buli.

Megkezdődött hétfőn annak a férfinak a pere a Pécsi Törvényszéken, aki tavaly nyáron csaknem tízmillió forintot rabolt egy helyi vállalkozótól. A bűncselekményt hárman követték el, de két társát még mindig keresik a rendőrök.
A banda úgy tudta, a pécsi vállalkozó sok pénzt tart otthobn. Ezért tavaly nyáron este tíz után az udvarán, viráglocsolás közben megtámadták – számol be a HírTV.

Bevitték a házba, megkötözték, azzal fenyegették, hogy levágják a füleit, ha nem árulja el, hol a pénz. Mindkét oldalon meg is vágták a fülét.

A kutatás során végül megtalálták a táskát a házban, amiben majdnem 10 millió forint volt. Közben a szomszéd hallotta és látta is a rablókat, ezért értesítette a rendőrséget. A tettesek elmenekültek a pénzzel, a vádlottat a közeli fás-bokros részen fogták el.

Ruházatából a bűncselekmény során eltulajdonított 9 858 500 forintból különböző címletű forint- és euróbankjegyekből összesen 8 480 000 forintot kitevő összeget foglaltak le, amelyet a sértettnek visszaadtak – közölte Tóth László, a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze.

hirdetés

A vádlott ügyvédje a kezdés előtt egy órával jelentette be, hogy nem tud részt venni a tárgyaláson. A bíró ezért egy másikat rendelt ki, ezt azonban H. Zsolt nehezményezte.

Vádlott: Az ügyvédem jelenléte nélkül nem vagyok hajlandó még egy mukkot sem mondani.

hirdetés

Bíró: Akkor vigyék el, mi meg tárgyalunk, viszontlátásra.

Vádlott: Nem megyek sehova, hogy képzeli maga ezt.

A férfit végül kivezették. A sértett azt mondta, amikor megtámadták, megpróbált ellenállni, de nem sikerült.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter